- "İnşallah Süper Lig'de hak ettiğimiz yeri önümüzdeki sezon alırız"

Bazı Etkinlikler için Eskişehir'gelen Avcı, bir gazetecinin Eskişehirspor'un TFF 1. Lig play-off finalinde Göztepe'ye penaltılarda 3-2 yenilerek Spor Toto Süper Lig'e çıkamamasının ardından camia ve taraftarların büyük üzüntü yaşandığını hatırlatması üzerine, bu tür maçların iki neticesinin bulunduğunu, bunun bir spor yarışması olduğunu ifade etti.

Önemli olanın kazandıktan, kaybettikten de sonra centilmenliğin muhafaza edilebilmesi olduğunu anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Bu bir spor yarışmasıdır, dünyanın sonu değil. Üzüldük, kendi takımımızın kazanmasını isterdik. Neticede bir penaltı ile kaybediyorsunuz. Antalya stadında her iki takım için de söylüyorum, sportmenliğe ve centilmenliğe yakışmayacak birtakım olaylar oldu. Bunlar Eskişehirspor ve Göztepe'ye yakışmadı. Maçın uzun süre duraklamasına neden oldu. Kendi taraftarımızın sahaya attıkları yüzünden maç uzadı, uzatma dakikalarında o beraberlik golünü yedik. Bundan sonra bu veya bunun gibi müsabakalarda centilmenlikten şaşmamak gerekir. Ben buradan Eskişehirspor taraftarına, Eskişehirliye yakışmayacak hiçbir tezahüratı, sahayı dumana boğmak gibi yakışıksız şeylerin içinde olmamalarını bir kere daha hatırlatıyorum. Sonuçta dünyanın sonu değil, bunları da aşarız. İnşallah Süper Lig'de hak ettiğimiz yeri önümüzdeki sezon alırız. Desteğimiz devam edecek."

Avcı, Eskişehirspor'a olan bağlılıklarının maç neticelerine göre değişmediğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Biz bazı köşe yazarları gibi kulvar değiştirmiyoruz. Hiç moral bozmadan Eskişehirspor'u layık olduğu yere taşıyacağız. Şehir takımına sahip çıkacak. Kent halkı, tüccar, sanayiciler, bu kentten para kazananlar elini taşın altına koyacaklar. Bu iş 3-5 yöneticinin halledebileceği bir mesele değildir. Bütün şehrin topyekun tam bir seferberlik ruhuyla yürür. Başka şehirler, nasıl el birliği ile belediyeler, kamu kuruluşları, sanayicileri tüccarlarıyla el birliği ile yukarı taşıyorlarsa Eskişehir'de de aynı birlik ve beraberlik havasını mutlaka görülmesi lazım. Taraftar maça gelerek üzerine düşen görevi yapıyor."

İftara Vali Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvvetleri Komutan Vekili Korgeneral İsmail Güneykaya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, protokol üyeleri ile çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı.