Eskişehirspor’un efsane futbolcuları da ESOGÜ’nün bu mutlu gününde stadyumdaydılar ve maç öncesinde Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’e efsane takımın bir fotoğrafını takdim ettiler. Ayrıca Bando ESES de stadyumdaki ilk maça gelerek sporseverlere keyifli dakikalar yaşattı.

Spor müsabakalarının yanı sıra mezuniyet törenleri, konser ve şenliklere de ev sahipliği yapacak stadyumdaki ilk maç öncesinde konuşan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, sağlıklı ve formda bireylerin yaşamın her alanında başarılı olacaklarına inanan ESOGÜ’nün, öğrencilerinin her türlü spor etkinliğini yapabileceği bir tesisi daha hizmete açmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen, günümüzde üniversitelerin bilim ve öğretim yanında sosyal alanda da güçlü olarak, imkanları ve kaynakları ölçüsünde öğrencilerinin ders dışı tüm aktivitelerini desteklemeleri gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin artık tercihlerini sadece üniversitelerin akademik güçlerine göre değil; kampüs imkanlarını; kültürel, sanatsal ve sportif imkanlarını da dikkate alarak yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversite spor takımlarının bir parçası olmanın ya da ilgi duydukları alandaki öğrenci topluluklarının çalışmalarının da öğrencilerin tercihlerini belirleyebildiğini söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen sadece üniversite öğrencileri ve çalışanları için değil, öğrenci velileri ve kampüs dışı kurum ve kuruluşlar yanında sivil toplum unsurları için de sosyal ve kültürel birer ürün olan sanatsal ve sportif faaliyetlerin, spor saha ve müsabakalarındaki birey ve takımlar aracılığıyla temsil edilen üniversite takım ruhunun oluşturulması için en verimli araç olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Hasan Gönen bundan dolayı ESOGÜ olarak öğrencilerine ellerinden geldiğince çok sosyal imkan yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. ESOGÜ Stadyumu hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Hasan Gönen, stadyumun yaklaşık 5.000 seyirci kapasiteli olduğunu ve 10.000 m2’lik bir alana inşa edildiğini kaydetti. Prof. Dr. Hasan Gönen tesis içinde 8 koşu kulvarı, 2 antrenman salonu, 4 masaj salonu, 4 teknik direktör odası, 14 ofis, 1 basın toplantısı odası, 1 doping kontrolü odası, 4 masör odası, 1 sağlık odası, 1 mescit, 6 fuaye, 16 duş ve 4 soyunma odası bulunduğunu söyledi. Tesisin yapımına emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Valisi Azmi Çelik başta olmak üzere tüm misafirlere de teşrifleri için teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir’in gelişen ve şehriyle buluşma gayreti içinde olan iki köklü üniversiteye sahip olduğunu belirtirken, ESOGÜ’nün 30.000’den fazla öğrenci, önemli sayıda personel ve çok güzel çalışmalar yürüten bilim insanlarına sahip olduğunu ifade etti. Azmi Çelik üniversitelerin bilimsel çalışmaların yanında sosyal, kültürel ve sportif alanda da kendilerini geliştirmeleri ve bulundukları şehre katkı sağlamalarının şehir için çok önemli bir katma değer olduğunu söyledi. Azmi Çelik böyle bir tesisi üniversiteye ve şehre kazandırmanın, sloganı “Maziden geleceğe, bilgiden değere” olan ESOGÜ’ye yakıştığını kaydetti. Stadyumun yapımındaki emeklerinden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen olmak üzere tüm üniversite çalışanlarına teşekkür eden Vali Azmi Çelik, tesisin hem ESOGÜ’ye hem de Eskişehir’e ve şehrin sportif altyapısına çok önemli değer katacağını belirterek hayırlı olmasını diledi.      

Açılış konuşmalarının ardından Hastane-1 takımı ile Vali Azmi Çelik ve Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’in de formasını giydiği ESOGÜ Karma takımı arasındaki açılış özel maçı gerçekleşti. Maçın başlama vuruşunu Eskişehirspor’un efsane futbolcularından Ender Konca yaptı.