Spor Toto 1. Lig'in 21. haftasında Kardemir Karabükspor'u 4-0 yenen Eskişehirspor  teknik direktörü Fuat Çapa, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

Bir ay önce aynı sıkıntıları kendilerinin yaşadığını, bu nedenle Kardemir Karabükspor'u herkesten çok en iyi kendilerinin anlayacağını vurgulayan Çapa, "Türk futboluna 5-6 futbolcu kazandırdık. Uzun vadede 13-14 oyuncu kazandırdık. Kardemir Karabükspor'da da bunu çok net şekilde görüyoruz. Bundan sonra onlar için her şey güzel olur, sezonu güzel şekilde bitirirler." değerlendirmesinde bulundu.

Kardemir Karabükspor'da Yusuf Akbulut'un sakatlanarak oyundan çıkmasıyla kendisinin de İbrahim Halil Öner'i saha kenarına almasının hatırlatılması üzerine Çapa, şunları söyledi:

"Biz futbolun, sporun neler olduğunu unutmaya başladık. Futbolun spor olduğunu unutup, diğer her şeyi düşünmeye başladık. Aslında bu sosyal bir aktivite. O kadar çok insanı taraflı tarafsız stada çekebiliyorsunuz. Onlar sizleri izlemeye geliyorlar. Bizim yaptığımız olması gereken. İnşallah biz örnek oluruz. Bundan sonra da bu tür hadiseler olur. Bugün skor daha değişik olsa bizim için ne değişecekti? Hiçbir şey değişmeyecekti. Ama karşımızda oynayan arkadaşlarımızın onuru ve gururu var. Onları incitmememiz lazım, onları küçültmememiz, onları yüceltmemiz lazım."