Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 4.’sü düzenlenen Shell Eco-Marathon Türkiye yarışmasında, prototip araçlar kategorisi, hidrojenle çalışan araçlar içerisinde Türkiye 1.’liği elde eden HidroAna Takımı’nı ağırladı.

21-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ve 5 ülkeden 23 takımın 350 öğrenci ile katıldığı, Shell Eco-Marathon Türkiye’de araçlar, en az enerjiyi harcayarak bitiş çizgisini görmeye çalıştı. Prototip araçlar kategorisinde hidrojenle çalışan araçlar içerisinde, en az enerjiyi harcayarak bitiş çizgisini görmeyi başaran takım, Eskişehir Teknik Üniversitesi HidroAna Takımı oldu. HidroAna Takımı, 310 km/m3 sonucuyla yarışmada birincilik kazanırken, kazandıkları kupa ile birlikte Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret ederek kendilerine verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Takım ile birlikte Başkan Ataç’a 1.’lik kupasını getiren HidroAna Enerji Verimlilik Projesi Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İrfan Töre, “Öncelikle desteklerinden dolayı Başkan Ahmet Ataç’a çok teşekkür ediyoruz. Yeni ama köklü bir üniversiteyi desteklediklerinden dolayı da kendisine minnettarız. Geçmiş başarılarımıza yenilerini eklediğimiz için mutluyuz, Türkiye 1.’liği gibi bir sonuçla dönmenin gururunu da paylaşmak istedik” şeklinde konuştu. HidroAna Takım Kaptanı Mine Nohuz ise “Bu başarıda emeği geçen ve bize destek veren Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç’ı ziyaret etmek istedik. Bizim için çok heyecanlı bir yarış oldu ve Türkiye 1.’liği elde ettik. Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç ise HidroAna Takımı’nı tebrik ederek, “Gençlerimiz bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Daha önce 25 ülkeden 140 takım arasında 8.’lik başarısı elde ederek yine bizlerin göğsünü kabartmışlardı. Bizim gençlerimiz, gerekli destekler verildiğinde ne büyük başarılar elde edebileceğini ispat etmeye devam ediyor. Bilim, akıl ve çalışkanlık ile hareket eden bir ekibin başarılı olması ise şaşırtıcı değil. Gençlerimizi elde ettikleri başarıdan dolayı şehrimiz adına tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Takımın Başkan Ataç’a teşekkür plaketi de takdim ettiği ziyaret, HidroAna takımının elde ettiği 1.’lik kupası ile birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.