Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Eski yönetimlerden kalan borçları ödemekle uğraşan Eskişehirspor'da yönetim kurulu borçlardan bunalarak yapılandırılan SGK ve vergi borçlarının taksitlerini ödememe kararı aldı. Kanun gereği eski yönetimler kendi dönemlerinde yapılan bu borçlara ait taksitleri ödemek zorunda. SGK ve vergi dairesi eski yönetimlerin bu konuda kapısını çalacak ve borçları ödemelerini isteyecek.

Eskişehirspor'un kongrede 115 milyon TL olarak açıklanan borcun aslında 165 milyon TL olduğu ortaya çıktmış ve yeni yönetim ekstra 50 milyonluk bir borç yükünün altına girmişti. Kulübün yaklaşık 80-100 milyon lira kadar SGK ve vergi borcu eski yönetim tarafından yapılandırılmış ve 16 milyon TL'ye inmişti. Eski yönetim görevi bırakmadan önce yapılandırdığı borcun 2-3 taksitini ödedi. Ardından görevi devralan şuanki yeni yönetim, borç kendilerine ait olmadığı halde 800 bin liralık ilk iki taksiti ödedi.

Eskişehirspor Kulübü'nün TFF'den veya başka kurumlardan elde ettiği bir gelir yokken eski yönetimden kalan borçlar nedeniyle takım -3 puan silme cezası aldı. Yeni yönetim, kulübü bu sıkıntılardan kurtarmak için, kanuna göre eski yönetimlerin ödemesi gereken borcun iki taksitini ödeyerek büyük bir fedakarlık yaptı. Ancak Eskişehirspor’da yönetim bu maddi çıkmaz içerisinde kendilerine ait olmayan SGK ve vergi borçlarını bundan sonra ödememe kararı aldı.

Bu kararın ardından 16 milyon liralık yapılandırılmış borcu eski yöneticilerin ödemesi gerekiyor. Eski yöneticiler bu borcu ödemezse sigorta ve vergi primi borcunun yapılandırması bozulacak ve borç 100 milyon liraya çıkacak.