Eskişehirspor ile Göztepe arasındaki TFF 1. Lig play-off final karşılaşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da izledi.

Antalya Stadı'nda oynanan ve Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı müsabakayı, Bakan Avcı protokol tribününde takip etti.

- Teknik direktörlerin ilk 11 tercihi

TFF 1. Lig play-off yarı final rövanş maçlarının ilk 11'ine göre Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli bir değişikliğe giderken, Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural değişiklik yapmadı.

Denizli, play-off yarı final rövanşında Giresunspor'la yaptıkları maçta forma verdiği kaleci Kayacan Erdoğan'ın yerine Boffin'e şans tanıdı.

Vural ise play-off yarı final rövanşında Boluspor'la oynadıkları karşılaşmada şans verdiği ilk 11'i final maçında değiştirmedi.

- Taraftarlar tribünleri doldurdu

Final karşılaşması için statta Eskişehirspor taraftarı için 14 bin 590, Göztepe taraftarı için 13 bin 862 koltuk ayrıldı.

Antalya İl Spor Güvenlik Kurulunun verdiği karar gereği, Eskişehirspor taraftarları stadın doğu ve kuzey tarafında, Göztepe taraftarları ise batı ve güney tarafındaki tribünlere alındı.

Takımlarının bayrakları ve atkılarıyla tribünleri dolduran taraftarlar, renkli görüntüler oluşturdu. Eskişehirspor taraftarları arasında mehter takımı ve "Bando Es-Es" de ilgi çekti.

Emniyet güçleri, maç nedeniyle stat ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Stada yasak madde sokmak isteyen taraftarlara polis izin vermedi. Mücadele öncesinde kent merkezinde zaman zaman karşılaşan taraftar grupları arasında yaşanan gerginliklere polisler müdahale etti.

Maç öncesi Eskişehirsporlu oyuncular ısınma hareketlerinin ardından sahadan ayrıldığı sırada tribünlerden atılan meşaleyi polisler dışarıya taşıdı.

- Maç başladı, sahaya meşale atıldı

Maçın başlama vuruşunun hemen ardından sahaya çok sayıda meşale atılınca hakem Ali Palabıyık karşılaşmayı durdurdu.

Stattaki yoğun dumanın dağılmasının ardından 9 dakika sonra karşılaşma yeniden başladı.