Okulda ya da iş yerinde, eğitim amaçlı ya da herhangi bir konuşma esnasında ihtiyaç duyduğunuz slayt içerikleri, etkili bir şekilde hazırlandığı takdirde ikna ediciliği yüksek bir yapıdadır. Etkili bir slayt oluşturma konusunda bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri, kullanacağınız slayt hazırlama modellerinin yanı sıra, tercih edeceğiniz slayt programıdır. İçerdiği görsel öğelerle, slayt oluşturma teknikleriyle ve slaytın paylaşım, sunum modeli ile slayt yapma programı seçimi önemlidir. Ücretsiz slayt programları indirme sitesi olan Slayt Programı hem slayt yapacaklara önerilerin yer aldığı, hem de ücretsiz programların bulunduğu bir platform.

Google Slides

Google’ın slayt oluşturma konusunda sunduğu çözümü olan Google Slides, etkileyici ve şık slaytlar oluşturmak isteyenler için harika özellikler sunuyor. İçeriğinde farklı amaçlara hitap eden çeşitli temalar ve farklı yazı tipleri, video ve animasyonlar ile yaratıcı slayt hazırlama çabalarınız için en iyisini sunan program, ücretsizdir. Bulut tabanlı bir sistem olan ve internet üzerinden düzenlenebilir bir model sunan Google Slides, bilgisayardan, akıllı telefon ya da tabletten her an slayt oluşturma avantajı sunuyor. Otomatik kaydedilen tüm işlerinizde dilerseniz tek başınıza dilerseniz de ekip olarak çalışma yapabilirsiniz.

Prezi

Online sunum yapma programları içinde en popüler seçeneklerden biri olan Prezi, birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Şık ve etkileyici sunum yapmak isteyenlerin başvurduğu Prezi, zengin içeriğiyle sunum yapmayı bir keyif haline getiriyor. Sunum yaparken kullanabileceğiniz birçok diyagram, fotoğraf, video ve flash animasyon ile, anlatmak istediğinizi çok renkli şekilde ortaya koymanızı sağlayan Prezi, kısa sürede kaliteli bir sunum yapmanızı sağlayacak yapıda. Prezi ile ilgili bilgi almak ve ücretsiz indirmek için, Slayt Yapma Programı inceleme ve indirme sitesine gidebilirsiniz.

Proshow Producer

Kaliteli slayt yapma programı arayışındaysanız, tercih edebileceğiniz diğer bir program ise Proshow Producer. Video ve slayt yapma programlarında arkaya müzik eklemenin kolay olduğu ve çeşitli efektlerle ortaya harika işler çıkarabileceğiniz Proshow Producer, ücretsiz slayt yapma programları içinde karşınıza çıkıyor.

Haiku Deck

Şık temalar ile, kaliteli slaytlar hazırlamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz Haiku Deck, iddialı online sunum yapma programları içinde. Web servisi dışında iPad ve iPhone için, Apple destekli bir uygulama olan Haiku Deck’de 30 milyondan fazla ücretsiz kullanılabilecek görsel de yer alıyor. Bir Apple kullanıcısı değilseniz, web üzerinden de Haiku Deck ile tasarım harikası slaytlar ortaya koyabilirsiniz.

Slayt programlarını ücretsiz indirmek istiyorsanız, Slaytprogrami sitesi üzerinden özelliklerini karşılaştırabilir, tek tıkla indirebilirsiniz.