Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri tarafından gerçekleştirilecek güz dönemi kurs kayıtları 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti ve toplamda 59 kurs için 1435 kişinin kayıt işlemleri tamamlandı.

17-30 yaş arasındaki gençlerin ücretsiz olarak kayıt yaptırdığı, 1 Ekim tarihinde Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs ve 29 Ekim Gençlik Merkezlerinde başlayacak kurslara gençlerin ilgisi yoğun oldu. Uzun kuyrukların oluştuğu merkezde kursiyerlere Tepebaşı Belediyesi ekipleri tarafından sıcak çorba ikramı yapıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da kayıt işlemi için merkeze gelen gençler ile bir araya gelerek sohbet etti. Gençlerin düzenlenen kurslar için teşekkür ettiği Başkan Ataç, “Gençlerimiz için mümkün olduğunca geniş bir kurs programı düzenlemeye gayret ettik. Onların eğitimlere gösterdiği bu büyük ilgiyi görmek beni çok mutlu etti. Gençlerimize kendilerini geliştirebilecekleri, eğitimlerine katkı sunacak ortamlar hazırlamanın büyük önem taşıdığına inanıyorum. Diliyorum ki güz dönemi kursları hepsi için verimli bir şekilde tamamlanır” şeklinde konuştu.

Ayrıca kurs kayıtları sırasında sivil toplum kuruluşları da açtıkları stantlar ile kendilerini tanıtıp, gençleri gönüllü olmaya teşvik etti. Tepebaşı Gençlik Meclisi, EURODESK, TOY Gençlik Derneği, Hadi Bizi Gönülden Destekle Ekibi,  TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı), Eksi 25 Derneği, Lösev Eskişehir, TEMA Eskişehir, TEGV Eskişehir, Belki de Sensin Topluluğu, Bir Dileğin Olsun Derneği Eskişehir, Sağlıklı Genç Yaklaşımlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), AKUT Eskişehir, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) ve GameLAb. açtığı stantlarda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim ve 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde güz döneminde açılacak kurslar arasında; İngilizce (Konuşma), Fransızca, İspanyolca, Rusça, Almanca, bağlama, gitar, temel bateri, çizim atölyesi, graffiti, öykü yazarlığı, yaratıcı yazarlık, self defans, sabun tasarımı, diksiyon, veganizm ve hayvan hakları atölyesi, işaret dili, temel oyunculuk eğitimi, doğaçlama tiyatro, oyunculuk 101, tiyatro, temel bilgisayar ve Office programları, resim eğitimi, wing tzun, tango, fotoğrafçılık, yaratıcılık atölyesi, pyhton ve yapay zeka, siber güvenlik temelleri, web tasarım ve uygulama geliştirme, bilgisayar okur yazarlığı,  sosyal medya okur yazarlığı ve internet güvenliği, bireyler için finansal okur yazarlık, mobil fotoğrafçılık ve internet reklamcılığı, beslenme ve diyet atölyesi, yoga,  pilates fitness, ve zumba yer alıyor.

Öte yandan Habibat Derneği Kız Kardeşim Projesi kapsamında kadınlar için tek günlük gerçekleştirilecek kurslar ise, Bireyler İçin Finansal Okur Yazarlık, Mobil Fotoğrafçılık ve İnternet Reklamcılığı,  Sosyal Medya Okur Yazarlığı ve İnternet Güzelliği, Bilgisayar Okur Yazarlığı, Web Tasarım ve Uygulama Geliştirme kursları olacak.

Ayrıca Avrupa Eğitimleri kapsamında düzenlenecek Avrupa Gönüllü Hizmeti Bilgilendirme Toplantısı 16 Ekim, 24-25 Kasım ve 11 Aralık tarihlerinde, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ise 8-9 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek.