Kent genelinde alt yapı ve üst yapı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan daha yeşil bir Eskişehir için yeşil alanları kente kazandırırken, diğer yandan da doğayı kirletici unsurlara karşı da mücadele veriyor. Kurum, kuruluş ve kişilerin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda oluşan hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarını Keskin Mahallesinde bulunan Hafriyat ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi’nde bertaraf eden  Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi,  kaçak dökümleri engellemek için de büyük mücadele veriyor.

Sağlıklı bir çevrenin,sürdürülebilir olması için yapılan yatırımlar kadar, bu yatırımların da kent genelinde korunması gerektiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Nüfusun artmasına paralel olarak yapılaşmanın sürekli artması nedeniyle en büyük sorunlarımızdan birisi ne yazık ki doğaya kaçak olarak dökülen hafriyat atıkları. Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in talimatlarıyla çevre konusunda kesinlikle taviz vermeden denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda son olarak Sarıcakaya yolunda 82 ton karışık tadilat atığını kaldırarak, yönetmelikler kapsamında bu atıkları bertaraf ettik. Ayrıca temizlediğimiz alanlara tekrar dökümleri engellemek amacıyla yol kenarlarına setler oluşturarak bölgeye uyarıcı levhalar yerleştirdik” diyerek 2020 yılının ilk 6 ayında 300’e yakın denetim gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

Son yıllarda Odunpazarı ilçesinde 8 bin ton, Tepebaşı’nda ise 5 bin 800 ton kaçak dökülen atığı kendi tesislerinde bertaraf ettiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tüm vatandaşları uyararak kaçak dökümlerin büyük cezai yaptırımları olduğuna vurgu yaptılar. Kaçak dökümler ile ilgili ihbarların ivedilikle değerlendirildiğini belirten yetkililer “Doğayı tüm insanoğlu ortak kullanıyoruz. O yüzden bu konuda tüm yurttaşlarımıza sorumluluklar düşüyor. Öncelikle hem çevrenin hem yer altı sularının temiz tutulması için hafriyat atıklarımızı çevreye dökmemeliyiz. Kaçak dökümler ile ilgili ihbarların, kurumlar tarafından titizlikle değerlendirilmesi ve yetkili kurumlarca etkin denetimler yapılması şart. Sıklıkla kaçak atık dökülen ,orman alanlarına, mera alanlarına, tarım alanlarına, ilgili kurumları tarafından uyarıcı levha, foto kapan v.b konularak ,önlemler alınması gerekiyor” diyerek Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda tüm kurumlarla işbirliğine açık olduklarını ifade ettiler.