Son zamanların en popüler hijyen ürünleri arasında yer alan el dezenfektanı, günümüzde her alanda ve herkes tarafından kullanılır. Özellikle de insanların kalabalık bir şekilde bulunduğu alanlarda kullanılması son derece önem arz eder. Toplu taşıma araçlarından alışveriş merkezlerine, hastanelerden restoranlara kadar geniş bir alanda kullanıma sahip olan bu el dezenfektanları, kullanıldığında kişinin ellerindeki virüs, mikrop ve bakterileri yok eder. Bu sebepten dolayı sağlık ve hijyen açısından son derece önemli bir üründür.

Dezenfektan Nedir?

Dezenfektanlar, izopropil ve jel gibi çeşitli kimyasallarla üretilen; cildi, yüzeyi ya da suyu mikrop, bakteri ve virüslerden arındırmak için kullanılan hijyen ürünleridir. Çeşitli alanlarda, yüzeylerde ve insan cildinde pratik temizlik imkanı sunar. Su ya da alkol bazlı olarak üretilebilir. Kullanılacak alana göre farklı çeşitlerde dezenfektanlar bulunabilir.

El Dezenfektanı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Özellikle hastanelerde son derece yaygın olarak kullanılan el dezenfektanları, günümüzde her alanda sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Bunun en büyük nedeni şüphesiz ki 2019 senesinde ortaya çıkan Covid-19 hastalığı salgınıdır. Bulunduğu ortamda havadan bile kolaylıkla yayılabilme özelliğine sahip olan bu virüs nedeniyle insanlar maskeler takmakta, sosyal mesafeye özen göstermekte, özellikle kişisel temizliğe son derece önem verir. Kişisel temizlik için eller gün içinde birçok kez yıkanmalı, sık sık da el dezenfektanı kullanılması gerekir. Bu sayede ellerimizin her yere dokunabilmesi sebebiyle virüslerin yok edilmesi son derece önemlidir.

Eczanelerden ya da internet üzerinden alabileceğiniz dezenfektan seçiminde bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Virüs, bakteri ve mikropların yok edilmesi adına kullanılacak olan bu dezenfektanlar güvenilir bir markadan satın alınması gerekir. Ayrıca su bazlı içerik yerine alkol bazlı içerikle üretilmiş olması da çok önemlidir. Bu alkol sayesinde insan sağlığını tehdit eden virüsler yok edilir. Dezenfektanlarda da son kullanma tarihleri olduğundan bu tarihe de dikkat etmek gerekir. Son olarak kuru bir cilde sahipseniz nemlendirici özelliği olan el dezenfektanı satın alabilirsiniz. Dezenfektan satın almak için ucuzagidiyor.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.