Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın, kırsal kalkınmayı desteklerken kent halkını toprakla buluşturduğu projesi Esentepe Mahalle Bahçesi, çocuklara da çok değerli tecrübeler sunuyor.

Yaklaşık 5 yıl önce bahçeye meyve fidanları diken çocuklar, bugünlerde emeklerinin karşılığını alarak dalından meyve topluyor. Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nin yanında yer alan bahçede çocuklar, diktikten sonra bakım ve sulamalarını da özenle yaptıkları ağaçlara, gözleri gibi bakıyor. Esentepe sakini çocuklar, bahçede vakit geçirmekten, toprakla uğraşmaktan, ağaçların bakımını üstlenmekten ve meyve yetiştirmekten dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor. Diktikleri fidanların zamanla kendi boylarını geçtiğini söyleyen çocuklar, Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

“5 yılda boyumuzu geçti”

Bahçede meyve ağacı büyüten çocuklardan 13 yaşındaki Mehmet Kavas, diktikleri fidanların zamanla boylarını geçtiğini anlatarak, “Bu fidanları 5 yıl önce diktik, arkadaşlar vardı. Havalar soğuktu,  fidanlarımızı özenerek diktik. O zaman çok küçüklerdi, büyüttük ve yetiştirdik. Suladık, koruduk. Şimdi koskocaman oldular boyumuzu geçtiler. Hepimiz çok mutluyuz” dedi.

12 yaşındaki Feyzullah Enes Demirel ise “Ağaçları diktik, o zaman çok küçüklerdi. Ağaçlarımızla ilgilendik, emek verdik. Sonra çiçek açtılar, meyve verdiler. Üzerine kuşlar ev yaptı, biz burada çok mutluyuz” diye konuştu.

Elifnaz Karataş isimli 12 yaşındaki çocuk ise “3 yaşımdan beri Esentepe Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’ne geliyorum. 5 sene önce de fidanları dikmiştik. Belirli zamanlarda geliyoruz ağaçlarımıza bakmaya, mutluyuz. Ağaçlar havayı temizledikleri için de çok faydalı” sözlerini kullandı.

10 yaşındaki Mert Sağlık da doğayı korumanın önemine değinerek, “Burada yerleri kazdık, fidanları diktik. Üzerinden 5 yıl geçti. Ağaçlarımızı suladık ve büyüdüler. Yine gelip sulamaya devam ediyoruz, doğayı koruyalım” dedi.

“Her şey çocuklarımız için”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da her yaştan insanın toprak ve doğa ile vakit geçirebilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Ataç, “Çocuklarımızın toprağı tanıması, bitkileri öğrenmesi, doğayı sevebilmeleri çok değerli. Bunların olabilmesi için çocuklarımıza fırsat tanımak gerekiyor. Esentepe’de hizmete sunduğumuz Mahalle Bahçesi de vatandaşlarımızdan ilgi görüyor. Özellikle çocuklarımız orada çok güzel işler gerçekleştirdi. 5 yıl önce özenle diktikleri fidanlar bugün büyüdü, çocuklarımızın boyunu aştı. Çocuklarımız böylelikle üretmenin, emek vermenin değerini öğrenmiş oldu. Ayrıca toprağı, doğayı, bitkileri tanımış oluyorlar. Eskişehirli çocuklarımızın doğa ile bir araya gelebilmeleri adına çalışmaya devam edeceğiz, onlar bizim en kıymetli varlıklarımız. Ayrıca bu güzel işlere ev sahipliği yapan Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’mizin, mahalle sakinlerinden gördüğü ilgi de memnuniyet verici. Bu tür merkezler, vatandaşların sahiplenmesi ile mahallenin sosyal ve kültürel yapısına büyük katkılar sağlayabiliyor. Esentepe de faaliyete geçirdiğimiz merkezimiz de 7’den 70’e herkesin ilgisi ile mahallenin adeta çehresini değiştirdi, bir cazibe noktasına dönüştü. Birçok faaliyet ile tüm mahallenin sevdiği, vakit geçirdiği bir yer oldu. Bu tür yerlerin sayısını artırmak için de çalışmalarımız devam ediyor” sözlerini kullandı.

Esentepe Mahalle Bahçesi’nden ve Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’nden yararlanan çocuklar ve aileleri de Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletiyor.