Gün geçtikçe hastalıklar da artıyor. Tıp, her soruna çözüm bulsa da ilaç kullanmak pekte faydalı olmuyor. M.Ö. 5000 yıllarından beri kullanıldığı söylenilen ve Fransızca da “ekşi şarap” olarak bilinen Elma Sirkesi, her derde devam niteliğinde. Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Ev temizliğinden vücut temizliğine, bit, pire gibi sorunlardan cilt bakımına kadar her soruna çözüm oluyor. Peki elma sirkesinin faydaları neler? Elma sirkesi nerelerde kullanılır?

Elma sirkesi alırken, tamamen doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Fabrika yapımı olan ve içerisinde ‘kimyasal’ barındıran birçok elma sirkesi bulunmakta. Bundan dolayı, doğal elma sirkesi almaya ve kullanmaya özen göstermelisiniz. Elma sirkesi ne kadar doğal ve katkı maddesiz üretilmiş olursa, bir o kadar da sağlıklı ve hızlı çözümlere ulaştırır.

Tüm Bakterileri Yok Eder

Elma sirkesinin faydalarıresmî sonuçlar ile kanıtlanmamış olsa da bugün itibariyle 60 yaşını geçmiş insanlar çok iyi bilirler ki elma sirkesi tüm bakterileri yok eder. Bit, pire, siğil, mantar ve birçok vücut yaralarında eskinin insanları elma sirkesi kullanırdı. Bundan dolayı dezenfektan aracı olarak elma sirkesi mutlaka işe yarıyor.

Cilt Temizliği için Elma Sirkesi!

Evet, yanlış duymadınız. Cilt temizliği için de elma sirkesi kullanılıyor. Özellikle sivilce, akne, siyah nokta ve ölü derilerden arınma, cildin parlaması yani aydınlanması için suyla karıştırılmış elma sirkesi kullanmak cilde oldukça fayda ediyor. Genç yaşlardan itibaren ilerleyen yaşlara kadar giden sivilce sorunlarında, çok uzun yıllardır suyla karıştırılmış doğal elma sirkesi uygulanıyor.

Hızlı Kilo Vermede Yardımcı Oluyor

Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor. Günlük aldığı kalorileri takip edenler, hızlı kilo vermek veya zayıflamak isteyenler elma sirkesi kullandığında ortalama olarak 250 – 300 kalori fazladan yakıyor. Sadece elma sirkesi içmenin pek bir faydası olmasa da doktorunuz tarafından verilen diyet programına destek oluyor, günlük 300 kalori fazladan yakarak bel ve göbek çevresindeki yağlanmaları gideriyor.

Kolesterolü Dengeler, Kalp Krizini Önler

Elma sirkesinin faydaları arasında, Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda salatasında ve gereken yemeklerinde elma sirkesi kullanan insanların, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinin daha düşük olduğu gözlemlenmiştir. Elma sirkesi, kalp ve damar hastalıkları riskini en alt seviyeye indirerek kolesterolü dengeler.

Migren Tedavisinde Elma Sirkesi Kullanılıyor

Günümüz rahatsızlıkların en başında migren de yerini alıyor. Çok ciddi bir baş ağrısı olan ve geldiği zaman kusmaya kadar giden bir rahatsızlık olan Migrende elma sirkesi kullananlar oldukça olumlu sonuçlar alıyor. Elma sirkesi, düzenli tüketildiği ve kullanıldığı takdirde yoğun baş ağrılarına iyi geldiği düşünülüyor.

Elma sirkesinin faydaları oldukça fazla ve gerçekten saymakla bitmiyor. Fakat yukarıda verilen listede ve fazlasında temel bilgiler verilmiştir. Herhangi bir rahatsızlık durumunda ilk olarak doktorunuza görünmeli ve ondan onayı aldıktan sonra elma sirkesi kullanmalısınız.