2 çocuk babası Çiftçi, yıllar önce eşinden ayrıldıktan sonra annesinin yaşadığı 1 oda, bir salon eve yerleşerek geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlamaya çalışıyor.

Evlendirdiği kızı için bankalardan kredi çeken, ancak çok cüzi bir miktarda aldığı emekli maaşı ile çektiği kredileri ödeyemeyince bankalar tarafından maaşına bloke konulan İsmail Çitçi, yaptığı ayakkabı boyacılığından sağladığı gelirle ayakta durmaya çalışıyor.

“Büyük Otel’in yanındaki pasajın içerisinde ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Artık hazır boyalar çıktı, insanlar ayakkabılarını kendileri boyuyorlar. Akşama kadar 8-10 çift ayakkabı boyuyorum. Boya ve cila parasını çıkardığımda elime 20 TL kalıyor. Kışın ise rahatsızlığımdan dolayı her gün çalışamıyorum” diyen Çiftçi, ”Yaşlı annem ile aynı evde kalıyoruz. Çok cüzi miktarda da olsa aldığım emekli maaşı bankalara olan kredi borcumdan dolayı elime geçmiyor. Kışın ortasında paramız olmadığı için evde soba yakmadan soğukta yatıp kalkıyoruz. Annem beni evden çıkarsa yatacak kalkacak yerim yok. Küçük kızım Üniversite de okuyor. Ona da ayakkabı boyacılığı yaparak elde ettiğim kazancımdan harçlık gönderiyorum. Yardım eli uzatacak hayırsever bekliyorum. Benim elime para vermesinler. Bankalara olan taksitlerimi yatırsalar o bile yetecek” dedi.