Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü için, il genelinde bulunan 639 şehidin kabirlerini bütün mahalle muhtarları ve şehit yakınlarıyla tek tek görüşülerek yerleri saptanarak, tümünün bakımı yapıldı ve çiçeklendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri,  Başkan Yılmaz Büyükerşen’in kendilerine verdiği anlamlı görev çerçevesinde kent merkezinde Vişnelik Hava Şehitliğinde 302, Kanlıpınar Şehitliğinde 47, Asri Mezarlıkta 46, Esentepe Mezarlığında 21, Odunpazarı Mezarlığında 5, Zincirlikuyu Mezarlığında 4 olmak üzere 425 şehit kabrini layık oldukları biçimde düzenlendi. Ekipler ayrıca,  12 ilçe ve kırsal mahallelerde bulunan 214 kahraman şehidimizin mezarlarının bakımını yaparak çiçeklendirdiler.

Kırsal mahallerde yapılan çalışmaları büyük bir ilgiyle izleyen şehit yakınları Büyükşehir çalışanlarına yardım ettiler. Şehit yakınları, çocuklarının ve büyüklerinin kabirlerine gereken ilgiyi gösteren Başkan Büyükerşen ve Büyükşehir çalışanlara teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehit kabirlerinin düzenlemesinin 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nden önce tamamlanmasıyla kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden kahraman şehitlere karşı milletimizin vefasını gösterdikleri için mutlu olduklarını söylediler.