BEBKA'dan yapılan açıklamaya göre, "Anatolia Animation / Turkey-Eskişehir" konseptiyle 12-17 Haziran'da düzenlenen festivale katılan BEBKA'yı BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu ve Eskişehir Yatırım Destek Ofisi uzmanları temsil ederken, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümü Başkanı Fethi Kaba ve öğretim üyeleri hazır bulundu.

Festival alanında BEBKA temsilcileri tarafından katılımcılara Türkiye ve Eskişehir animasyon endüstrisi ile Eskişehir'de düzenlenen "Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali" hakkında bilgi verilirken, Türkiye ve Eskişehir'de faaliyet gösteren animasyon stüdyoları ile yerli yapım animasyon projeleri hakkında bilgiler içeren tanıtım materyalleri festivalde ziyaretçilerle paylaşıldı.

Yoğun talep gören Eskişehir animasyon sektörü çalışmaları, katılımcılar tarafından beğeni ile karşılandı ve ülke temsilcileri ile geleceğe dönük olarak yeni faaliyet ve projeler ile ilgili bilgi paylaşıldı.

Ayrıca BEBKA temsilcileri tarafından ABD, Fransa, Kanada, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Güney Kore, Çin, İspanya, İtalya ve Malezya gibi farklı ülkelerin stantları ziyaret edilerek bu ülkelerin animasyon sektörüne yönelik ulusal stratejileri, destek mekanizmaları, işletme ve eğitim modelleri hakkında görüşmeler yapıldı.

Aynı zamanda festivalde ABD, Çin, Kanada ve Fransa gibi ülkelerin animasyon endüstrisine yönelik konferanslarına da katılım sağlanarak, sektörel gelişmeler yakından takip edildi ve proje ve yatırımcı buluşma etkinlikleri incelendi.