Açıldığı günden bu yana çok sayıda yavrunun doğumunun gerçekleştiği Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde bu kez Akbaba Beç Tavuğu çiftin bıraktığı yumurtalardan bir yavru dünyaya merhaba dedi.

Beçtavuğugiller familyasının vahşi yaşamda ender görülen türlerinden biri olan Akbaba Beç Tavukları. Afrika’nın belirli bir bölgesinde sınırlı olarak yaşıyor. Dikenli çalılıklar ve kuru çöl alanlarında yaşayan mavi-siyah parlak tüylü sevimli hayvanlar, tohumlar, kökler, yumrular, küçük sürüngenler ve böceklerle beslenirler. Su gereksinimlerini yedikleri besinlerden karşılayan Akbaba Beç Tavukları, büyük gruplar halinde yaşarlar. Çiftleşme zamanı çiftler gruptan ayrılarak, kendilerine yuva yaparlar.  3-18 yumurta bırakan Akbaba Beç Tavuklarının kuluçka dönemi 28 gün sürüyor. Mükemmel koşucu olan Akbaba Beç Tavukları, tehlike anında çok yüksek desibelde ses çıkartırlar.

Hayvanat Bahçesi yetkisi, Papağan Evi bölümünde yaşayan 14 Akbaba Beç Tavuklarından bir çiftin bıraktığı yumurtaların 28 gün kuluçka makinasında bekletildiğini belirterek, “ Yumurtalardan bir yavru çıktı. Yavru Akbaba Beç Tavuğunun siyah-kahverengi tüyleri büyüdükçe renk değiştirerek mavi-siyah olacak” dedi.