Ramazan Bayramı’nda vatandaşların kabir ziyaretlerini kolaylıkla gerçekleştirmesi için Büyükşehir Belediyesi kent merkezinden Asri Mezarlığa ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Arife günü başlayacak seferler ile vatandaşlar bayram boyunca Asri Mezarlığa ücretsiz olarak taşınacak. Eski Yimpaş Avm önünden kalkacak otobüsler Kırım Caddesi, Gazi Yakup Satar Caddesi, Yıldız, Yunus Emre Caddesi, Odunpazarı üzerinden Asri Mezarlığa ulaşacak.

Ayrıca Asri Mezarlık girişinde hazır bekletilecek olan midibüsler bayram boyunca mezarlık içerisinde vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

On binlerce çiçek ücretsiz dağıtılacak

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler seralarında yetiştirilen ve dini bayramlar ile özel günlerde Eskişehirlilere ücretsiz olarak dağıtılan rengarenk çiçekler, Ramazan Bayramı’nda kent merkezinde bulunan mezarlıkların yanı sıra 12 ilçenin merkez mezarlıklarında da dağıtılacak. Arife günü sabah saatleriyle birlikte Asri Mezarlık, Odunpazarı Mezarlığı, Esentepe Mezarlığı, Zincirlikuyu Mezarlığı başta olmak üzere 12 ilçenin merkez mezarlıklarında on binlerce çiçek vatandaşlara hediye edilecek.