Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini soğuk hava ve kara bırakacak. Önce Balkanlardan, sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, 6 Şubat 2020 Perşembe günü ilk saatlerden itibaren hissedilir derecede (10-15 derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

5 Şubat 2020 Çarşamba günü bölgemiz genelinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların 6 Şubat 2020 Perşembe günü Bursa’nın kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölgemizde halen Güney ve Güneybatı (Kıble-Lodos) yönlerden esmekte olan rüzgarın, 4 Şubat 2020 Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü geç saatlere kadar kuvvetli (40-60 km/sa.), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği, 6 Şubat 2020 Perşembe günü ise rüzgarın kuzeyli yönlere dönerek etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Salı ve Çarşamba günleri soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi meydana gelebilecek oluşması muhtemel riskler karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.