Eskişehir Bölge Tahmin Ve Erken Uyarı Merkezi’nden Alınan Bilgilere Göre;

İlimiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisine girmiş bulunmaktadır. Halen ilimiz genelinde devam eden yağmur şeklindeki yağışların, gece saatlerinden itibaren yüksek kesimlerden başlamak üzere zamanla il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği tahmin edilmektedir.

Kar yağışının Perşembe (06.12.2018) günü gece saatlerine kadar devam ettikten sonra Cuma (07.12.2018) günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Soğuk havanın Pazar Gününe ( 09.12.2018 ) kadar devam etmesi, Perşembe gününden itibaren ise gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.
Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede ( 3 ila 7 oC ) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın ise kuzey ve batı ( karayel ) yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli (20-50 km/s) olarak eseceği tahmin edilmektedir.

İlimizde beklenen hava durumu ile en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları:

05 Aralık Çarşamba : Yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu 80C

06 Aralık Perşembe : Aralıklı kar yağışlı 1 / 3 oC

07 Aralık Cuma : Sabah ilk saatlerde hafif kar yağışlı 0 / 2 oC

08 Aralık Cumartesi : Parçalı bulutlu; gece ve sabah saatlerinde puslu yer yer sisli -3 / 5 oC

UYARI: Önümüzdeki günlerde kuvvetli meteorolojik hava olayları (kar yağışı, düşük sıcaklıklar, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı , ulaşımda aksamalar vb) beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.