Eskişehir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur beklenirken, kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek muhtemel soba ve bacı gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi risklere karşı uyarı yapıldı.


Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa ve Bilecik illeri geneli ile Eskişehir ve Kütahya illerinin kuzey kesimlerinde yağmurlu, yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlı havanın öğleden sonra bölgeyi terk etmesi beklenirken, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgarın ise batı ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, sabah saatlerinde ise 40 ila 60 kilometre saat hızında kuvvetlice eseceği değerlendiriliyor.


Öte yandan rüzgarın sabah saatlerinde batı ve güneybatılı yönlerden 40 ila 60 kilometre saat hızında esmesi beklendiğinden oluşması muhtemel soba ve bacı gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi risklere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.