Toplumları zaman zaman vuran felaketlerde arama kurtarma ve diğer insani yardım desteğine büyük ölçüde ihtiyaç duyuluyor. En çaresiz anların yaşandığı felaketlerde insanlara profesyonel bir elin uzanması, psikolojik açıdan felaketzedelerin bir nebze de olsa iyi hissetmelerine katkı sağlıyor.

Hiç beklenmedik anlarda yaşanan felaketlerde insanların en yakınına bile ulaşamaması, yabancıların bile o anda en yakın dost olmasına neden oluyor. Böyle günlerde desteğini hiç esirgemeyen Şefkat Eli Derneği, arama kurtarma çalışmalarına destek sağlayarak elinden gelen tüm yardımı göstermektedir.

Olası felaketlere karşı her an tetikte bekleyen Şefkat eli derneği, düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği tatbikatlarla felaketler sonrası profesyonel bir şekilde organize olarak arama kurtarma çalışmalarına destek sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin her an yanında olan dernek, su kuyusu açtırma alanında da pek çok başarılı girişim gerçekleştiriyor.

Şefkat Eli Derneği’nin Hazırlıklı Olduğu Durumlar Nelerdir?

İnsanı ilgilendiren ve sonucunda büyük felaketlere yol açan her duruma hazırlıklı olan Şefkat Eli Derneği, her türlü afette başvurulacak başlıca adresler arasında yer alıyor. Ölüm ve kayıplarla sonuçlanan felaketlerin en başından sonuna kadar yanınızda yer alan Şefkat Eli, kayıpların bulunmasında üstün performans sergileyerek gerekli tüm gayreti gösteriyor.

Arama kurtarma çalışmalarının her defasında başarıyla sonuçlanması ve henüz yaşamakta olan kayıplara zamanında ulaşabilmek adına tatbikat sıklığı performans artırmasına yönelik düzeydedir. Sonucu iyilik olan her türlü kurban bağışı destekleri gönüllü birçok yardımsever aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Deprem Felaketine Şefkat Eli Derneği Ne Kadar Hazır?

Ülkemizin önemli bir deprem bölgesi olması nedeniyle Şefkat Eli Derneği, deprem felaketine karşı büyük duyarlılık ve hazırlık içerisindedir. Pek çok deprem uzmanı tarafından sürekli olarak hazırlıklı olunması gerektiği deprem konusunda, felaket sonrası birçok senaryoya hazırlıklı olan Şefkat Eli, arama kurtarmaya dair profesyonel bir ekip ve donanım ile hazırlıklarını tamamlıyor.

Deprem felaketinin olumsuz etkilerini en aza indirgemek amacıyla her daim hazırda bekleyen derneğimiz, olası depremlerden en ufak hasarlarla kurtulmanız için gereken desteği sergiliyor. Kurban bağışları alanında da yardımseverlerle işbirliği içinde olarak adak kurbanı bağışları gerekli yerlere özenle ulaştırılıyor.

Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.