Tepebaşı Belediyesi, ambalaj atıkları, atık yağlar, elektronik atıklar ve atık pillerin toplatılması konularında yürüttüğü başarılı çalışmaların yanı sıra "Eskiler Geri Dönsün" sloganı ile tekstil atıklarının toplatılması çalışmalarını sürdürüyor.

Pamuk ipliği, yün ipliği, suni iplik, sentetik iplik, tabii ve suni ipek ipliği dokumaları, örme mamulleri, halı, kilim, ayakkabı vb. eşyalardan oluşan tekstil ürünleri, ayrılmadığı takdirde şehrin çöp depolama sahalarına gidiyor. Hem depolama sahalarının ömrünü uzatmak hem de tekstil atıklarını ekonomiye tekrar kazandırmak amacı ile başlatılan tekstil atıklarının toplatılması projesi için Tepebaşı bölgesi merkez mahallelerine 100 adet kumbara yerleştirdi. Yerleştirilen bu kumbaralar ile 15.363 kilogramı 2017 yılı Kasım ve Aralık ayında olmak üzere, Ocak ayı itibariyle toplamda 27.973 kg kullanılmış tekstil ürünü geri dönüşüm zincirine dahil edildi.

Yüklenici firma kumbaralarda toplanan tekstil atıklarının geri dönüşümünü sağlarken, ihale bedeline göre de belediyeye ödenen bedel ile ihtiyaç sahiplerine yeni giysi yardımı yapılacak. Tekstil atıklarının geri dönüşümü ile doğanın korunması ve ekonomiye katkı sağlanırken, Tepebaşı Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine de kullanılmamış kıyafet yardımı yapılmış olacak.