1 Temmuz 2017 itibariyle yaş sebze ve meyve depolanmasına başlanan tesiste, bugüne kadar 440 ton ürün muhafaza edildi ve üreticinin emeğine sahip çıkıldı. Karnabahar, brokoli, kırmızılahana, kırmızı pancar, domates, biber, patlıcan, erik, salatalık, çin marulu, taze fasulye, armut, elma, nar, havuç, kuşkonmaz, kabak, turp gibi birçok ürün burada saklanıyor. Ayrıca kıvırcık marul, roka, maydanoz, tere, dereotundan toplam 45 bin bağ yeşillik, soğuk hava depolarında uygun koşullarda muhafaza ediliyor.

Ürünler Tazeliğini Kaybetmiyor

Üreticilerin büyük emeklerle ürettiği ürünlere, serbest piyasa şartlarının olumsuz yansımaları, soğuk hava deposunun kullanımı sayesinde kontrol edebilir hale geldi. Yılın 12 ayı üretim yapan, Tepebaşı ve komşu bölgelerden gelen üreticiler, soğuk hava deposunu kullanabiliyor. Böylelikle tarladan çıkan ürünler, satış aşamasına kadar tazeliğini ve değerini muhafaza edebiliyor. Soğuk hava deposunun aktif kullanımı ile yerel üreticinin yanında olması büyük önem taşıyor. Bölgedeki yerel ve küçük ölçekli üreticinin ürünü, soğuk hava depo kullanımı ile beraber daha fazla değer kazanıyor.

Ülkemizde üretilen taze meyve ve sebzelerin %30 ila 40’ı, hasattan sonra tüketiciye ulaşıncaya kadar kaybediliyor. Pazarlama zincirinin her bir halkasında ortaya çıkan çeşitli sorunlar, aksamalar ve hatalı uygulamalar sonucunda ürün kaybı, çok kolay bozulabilir meyve ve sebzelerde ne yazık ki bazen % 50’ye ulaşabiliyor.

Üreticinin ve emeğin yanında olan Tepebaşı Belediyesi, bölge üreticisine sağlamış olduğu bu imkan ile birlikte, ülke ekonomisine de katkı sağlamaya devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi üreticilerin hizmetine sunduğu 1000m³ kapasiteli Sakintepe Soğuk Hava Deposu ile üreticilerin emeklerinin karşılığını almalarına katkı sağlamanın, haklı memnuniyetini ve mutluluğunu yaşıyor.