Yağmurlu havalar görüş mesafesini daralttığından dolayı daha dikkatli araç kullanmak gerekir. Yağmurda araç sürerken dikkat edilecek bazı hususlar bulunmaktadır. Araç sürücülerinin dikkatli olması gereken önemli noktalar;

Havalandırmanın Çok İyi Yapılması

Görüş alanının daraltmamak için aracın havalandırma kısmı sürekli kullanılmalıdır. Silecek suyunun yeterli olması ve iç alanın ısı ayarı iyi yapılarak camların buğulanması engellenir. Çünkü dışarıdaki soğuk hava içeri ile bütünleştiğinde dışarı net görünmez. Bu durum ise kazaya sebebiyet verebilir. Yağmurlu havalarda ilk dikkat edilecek hususu görüş alanının daha net ve geniş olmasını sağlamaktır. Havalandırmanın direk ayak kısmına verilmesi olumsuz bir ortamın oluşmasına neden olmayacaktır.

Ani Olarak Şerit Değiştirmeyin

Ani olarak şerit değiştirmek yağmurlu havalarda büyük tehlike oluşturur. Ayrıca direksiyon hareketleri de keskin olmamalı yumuşak geçişlerle hâkimiyet sadece sürücüde kalmalıdır. Fazla fren basmadan hız kontrolü yaparak öndeki araç belirli mesafe korunarak takip edilmelidir. Yağmurun yağdığı esnada bu kontrollerin yapılması hayat kurtarır. Yağmurlu havalarda takip mesafesi çok önemlidir. Çünkü kayganlaşan yolda fren yapma hızı düşeceğinden dolayı takip mesafesi aralığı birkaç kez kontrol edilmelidir. Gereksiz yere gaza ve fren basmamak ise rahat ve güvenli bir yolculuğun olacağı anlamını taşıyacaktır.

Cam Sileceklerinin Çalıştırılması

Araçla yağmurlu havada seyahat esnasında sileceklerin çalışmıyor olması demek, asla yola devam edilmemesi anlamını taşır. Çünkü yağmur taneleri ön cama direk geleceğinden dolayı silecekler bu suyu yan tarafa sıyırır. Çalışmadığı veya eksik olduğu düşünülürse istenmeyen kötü kazaların doğabileceği anlamına gelecektir. Mutlaka cam sileceklerinin çalışıyor olmasını kontrol etmelisiniz.

Kalın Kıyafetlerden Kurtulun

Yağmurlu havalar soğuk olacağından dolayı sürücüler kalın kıyafetler giymektedirler. Bu durum ise hareket alanını kısıtladığından dolayı dikkat edilmesi veya araca binmeden çok kalın mont veya kabandan kurtulmak gerekir. Bu sebepten dolayı kalın kıyafetler yağmurlu havada sürücülere zor anlar yaşatabilir.

Bu gibi hayat kurtarıcı sürüş tavsiyeleri için https://www.arabahaberim.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.