Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından Eskişehir Sarıcakaya ilçesi Düzköy Mahallesindeki sulama kanalından kurtarılarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine tedavi için getirilen kızıl geyik ve yavrusunun tedavileri devam ediyor.

Hayvanat Bahçesine bağlı Fidanlık Üretim ve Rehabilitasyon Merkezindeki barınakta Büyükşehir Belediyesi veterinerleri gösterdikleri yoğun çabayla kızıl geyik ve yavrusun bir an önce doğal ortamlarına kavuşturmak istiyorlar. Kanala düştükten sonra çıkmak için verdikleri mücadele sırasında geyiklerin ayaklarında derin yaralar, tırnaklarında doku kayıplı büyük yaralar oluştu.

Ayakta durmakta zorlanan geyiklerin bandaja alınan ayaklarındaki yaralar veterinerler ve görevliler tarafından haftada bir temizlenerek, merhem sürülüyor. Geyiklerin hızla iyileşmesi için 2 yaşındaki anneye ve 4 aylık yavrusuna değişik dozajlarda antibiyotik tedavisi uygulanıyor. Hayvanat Bahçesi veterinerleri, ayakları bandaja alınan geyiklere gerekli ilaç tedavilerinin uygulandığını belirterek, hızla iyileşmeleri için bakım ve beslemelerinin de özenle yapıldığını, yaralı geyiklerin tedavilerinin ardından doğal yaşam ortamlarına geri bırakılacaklar.ını söylediler