Kentte nisan ayında açılışı yapılan Hayvanat Bahçesi'nde yaşamını sürdüren 120 farklı hayvan türü için her hafta pazartesi günü verilen siparişler üzerine gelen ürünler titizlikle seçilerek mutfağa getiriliyor.

Et, balık, çeşitli sebze, meyve ve kuru yemişten oluşan ürünler, mutfakta sorumlu üç personel tarafından hayvanların günlük tüketmeleri gereken öğünler halinde hijyenik koşullarda hazırlanıyor.

Mutfaktaki personel tarafından seçilen ürünler, saat 10.00 ve 16.30'da yapılacak besleme için yaklaşık iki saatlik hummalı çalışma sonunda ölçülüp tartılıyor. Tamamen hijyenik bir ortamda hazırlanan yemler, hayvanlara ulaştırılmak üzere barınak sorumlularına teslim ediliyor.

- "Her şeye özen ve titizlik yaklaşılıyor"

Hayvanat Bahçesi'nde görevli veteriner hekim Gülşah Aktaş, uzmanlar ve veteriner hekimler tarafından hayvanların türlerine göre günlük ihtiyaçları doğrultusunda tüketmeleri gereken besinlerin belirlendiğini kaydetti.

Mutfağa gelen bütün ürünlerin özel olarak seçildiğini vurgulayan Aktaş, "Her hafta pazartesi günü gerekli bütün siparişlerimiz geliyor. Biz onları tek tek seçiyoruz. Kendimizin yemeyeceği ürünleri, hayvanlarımıza vermiyoruz. Evimiz veya restoranda bir mutfak nasılsa bizim mutfağımızda da o şekilde hijyenik koşullar var. Temizliğinden besinlerin saklanmasına kadar her konuya özen ve titizlik yaklaşılıyor." diye konuştu.

Aktaş, mutfaktan sorumlu 3 personelinin yemlerin hazırlanmasından, hazırlık sonrası dağıtımından ve ortamın temizliğinden sorumlu olduğunu bildirdi.

Hayvanlar için titizlikle, ölçülerle, hijyenik ve sağlıklı gıdalar ortaya çıkarttıklarını anlatan Aktaş, şöyle konuştu:

"Sabah saat 10.00 ve akşam 16.30'da olmak üzere iki kez besleme yapıyoruz. Mutfağımızdan çıkan besin maddelerini dağıtıyoruz. Barınaktaki sorumlular hayvanların besinlerini veriyor. Özverili ve hijyenik çalışma yapıyoruz. Et, balık, sebze, meyve ve kuru yemiş tüketen hayvanlarımız var. Elma, armut, muz, kivi, karpuz gibi meyvelerimiz çok fazla tüketiliyor. Bazen hayvanları ödüllendirmek için çeşitli besinler de kullanıyoruz. Bir karınca yiyenimiz var. O ketçabı ve avokadolu, mangolu bebek mamasını çok seviyor. Çok özel bir hayvanımız."

- "Yemlerini severek hazırlıyoruz"

Mutfakta sorumlu personellerden gıda teknisyeni Sibel Mutlu da günlük olarak hayvanların bütün yemlerini hazırlayıp dağıtımını yaptıklarını anlattı.

Bir öğünü hazırlamanın bir-iki saati bulduğunu dile getiren Mutlu, şunları belirtti:

"Yemleri dağıtılıp geldikten sonra kapları temizliyoruz ve ortamı hijyen hale getirip, bir sonraki yemleri hazırlama işlemlerine başlıyoruz. Hayvanlarımızın yemlerini severek hazırlıyoruz. Ancak en zoru flamingoların yemi. Onların yemleri pişirilerek hazırlanıyor. Hayvanat bahçemizin mutfağını evimizin mutfağı gibi görüyoruz. Bütün günümüz burada geçiriyoruz. Kendi mutfağımızın titizliğiyle burada hareket ediyoruz."

Mutfak personellerinden Birsen Vatansever ise hayvanların yiyeceklerini titizlikle hazırladıklarını söyledi.