AK Parti Alpu Belediye Başkan Aday Adayı Yaşar Akdoğan, Eskişehir Haber26'ya özel açıklamalarda bulundu.

Akdoğan, belediyecilik kariyerine 1979 yılında Alpu Belediyesi'nde muhasebe departmanında masraf tahakkuk memuru olarak başladığını söyledi.

Aday Adayı Yaşar Akdoğan, "Ankara'da İller Bankası'nda muhasebe, yazı işleri ve imar alanlarında 2 yıl süren eğitim aldım, aldığım belgelerle görev yerim Alpu'ya geri döndüm. 1984'te Nurettin Altın'ın belediye başkanlığında yazı işleri müdürü olarak atandım. Görevime 2009 yılına kadar aralıksız devam ettim ve ardından Rafet Demirtaş'ın başkanlığında farklı müdürlük pozisyonlarında bulundum. Yaklaşık 40 yıl boyunca Alpu halkına hizmet verdim. Ek görev olarak evlendirme memurluğu da yaptım. Gürbüz Güller'in başkan seçilmesinin ardından, 2019 yılında emekliye ayrıldım." sözlerini kullanarak 40 yıllık belediyecilik tecrübesi olduğununun altını çizdi.

Emekliliğinin ardından Akdoğan, 2024 yerel seçimleri için belediye başkanlığı görevine talip olduğunu ve belediyecilik deneyimiyle dolu olduğunu ifade etti.

Akdoğan, Alpu ve bağlı mahallelerinin sorunlarını çok iyi bildiğini ve bu problemleri kısa bir sürede çözmeyi hedeflediğini belirtti.