Eskişehir Sanat Derneği’nin karma resim tabloları sergisi, Eskişehir Turgut Özakman Sergi Salonu’nda Eskişehirli kadın ressam sanatçılarının katılması ile açıldı. Sergide: Eskişehirli 48 kadın ressam sanatçının resim, fotoğraf, rölyef, seramik kalem gibi yağlı boya resim tabloları eserleri yer aldı. Küratörlüğünü ressam Tülin Onar’ın yaptığı sergiye, 48 ressam sanatçı katıldı ve 48 resim tabloları sergilendi. Serginin açılışında; Eskişehir Sanat Derneği’nin her yıl düzenlediği 2024 yılı ‘Kadın Sanatçılar Ödülü’, geleneksel sanatları arasında yer alan ve kâğıt kesme sanatı da denilen Kaat-ı sanatının Eskişehir’deki temsilcisi Nagihan Yılmaz Sezgin’e verildi.

Sergi açılışında konuşan Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şahabeddin Tosuner, ‘’Eskişehir Sanat Derneği’mizin kurulduğu 2002 yılından beri, ‘8 Mart Kadın Sanatçılar’ sergimize büyük önem verdiğimiz sergilerinden birisidir. Bu soğuk kış günü yollara dökülüp gelen konuk kadın sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu sergide, Eskişehirli kadın ressam sanatçılarını bir araya getirdik. Sergimiz, 13. Mart gününe kadar açık kalacaktır’’ dedi.

Serginin açılışına, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve kadın ressam sanatçılar katıldı. Belediye Başkanı Kazım Kurt, sergide yaptığı konuşmasında, ‘’Eskişehir sanat şehridir. Sergide emeği geçen kadın ressam sanatçılarımızı kutluyorum’’ dedi.