İş sağlığı ve güvenliği belgesi nedir nasıl alınır merak ediyorsanız, detayları iyi bir şekilde bilmek gerekir. İşyerinde görev yapan çalışanların ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının belirli koşulları sağlamak için almış oldukları bir belgedir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası, daha çok iş sağlığı ve güvenliği mesleklerinde kariyere ulaşmak  isteyenler açısından önemlidir. İş güvenliği sertifikası, kişilere tesis ve iş yerlerinde uzmanlık sağlar. İş sağlığı ve güvenliği belgesi, aynı zamanda güvenli ve sağlıklı çalışma şartlarını sağlayabilmek için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerini sağlayacaktır. Bu belgeyi almak için farklı İSG kursları ve eğitim kurumlarından yararlanabilirsiniz. Bu eğitimler, iş sağlığı ve güvenliği konusunda  uzmanların iş yaşantısında etkili bir şekilde çalışmalarına destek olur.

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası, iş arayan kişiler için önemli bir belge durumuna gelmiştir. İşverenler, işe alım yaparken ve projelerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yetkisi olan adayları tercih edecektir. Bu sebeple, iş sağlığı ve güvenliği sertifikasının olması, iş fırsatlarının artması ve kariyer konusunda gelişmeye katkıda bulunmak için önemlidir. Özetle; iş sağlığı ve güvenliği sertifikası, herhangi bir iş yerinde güvenli ve sağlıklı çalışma şartlarını sağlamak için ihtiyaç duyulan bilgi ve becerilere sahip olduğunuzu kanıtlayan bir belgedir. İş sağlığı ve güvenliği mesleklerinde bir kariyere ulaşmak isteyenler için bu sertifika önemlidir ve iş arama sürecinde rekabet avantajı elde etmenize yardımcı olur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Sertifikası Nasıl Alınır?

İş sağlığı ve güvenliği belgesi https://kareakademi.com.tr/is-sagligi-ve-guvenligi-sertifikasi-nasil-alinir/  nedir ve nasıl alınır diye araştırıyorsanız, ilk olarak bir kursa katılmanız gerekir. İş sağlığı ve güvenliği kursları, iş güvenliği alanında size gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar. Bu süreci daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse; İş güvenliği kursu ve iş güvenliği eğitimi almak istiyorsanız, ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylanmış olan bir eğitim kurumu tercih etmeniz önemlidir. Çünkü Bakanlık tarafından onaylanmayan kurumların verdiği sertifikalar sektörde tanınmaz.

Seçmiş olduğunuz ve onaylanmış kurumunda en az 220 saatlik bir iş güvenliği eğitimi almanız şarttır. Bu eğitimi bitirdikten sonra ÖSYM tarafından yapılan bir sınava girmeniz gerekebilir. İş sağlığı ve güvenliği sınavı, 100 puan üzerinden değerlendirilir ve geçme notu genel olarak 70 puan ya da üzeridir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası, bir kişinin iş yeri ya da herhangi bir kurumda İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak çalışma yetkisini sağlayan önemli bir belgedir. İş güvenliği belgesi, iş hayatında sağlıklı ve güvenli çalışma şartlarının sağlanmasına katkıda sunan bilgi ve becerilere sahip olmayı ifade eder.

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası olan kişiler, işyerlerinde güvenli bir çalışma ortamlarının sağlanmasına yönelik tedbirler alır, riskleri göz önünde bulundurur ve iş kazalarının, meslek hastalıklarının engellenmesi için gerekli adımları atar. Ayrıca, işçilerin sağlık ve güvenlik konularında bilinçli olmasını sağlar, eğitimleri düzenler ve iş yerlerinde göre güvenlik politikalarının oluşturulmasına destek olurlar.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri için; mimar, mühendis, teknik öğretmen, fen veya  fen-edebiyat fakültelerinin biyoloji, kimya ve fizik lisans mezunları ile meslek yüksek okullarının 2 ve 4 senelik iş sağlığı ve güvenliği programından mezun olanlar kişiler katılabilir. Daha detaylı bilgi almak ve hizmet için Kare Akademi ile irtibata geçebilirsiniz. Fiyatlar ve merak ettiklerinizi kısa sürede öğrenebilirsiniz.