Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte araçlar için de  bir nevi yeni bakım dönemi başlıyor. Kış şartlarına aracın hazırlanmasının hayati önemde olduğunu belirten Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri bu süreçte sürücülerin asla araçlarını ihmal etmemelerini ve kış bakımının mutlak surette yaptırılmasının öneminin altını çiziyorlar.

Sadece ticari araçlar için geçerli olsa da zorlu koşullarda kullanma halinde binek araçların da kış lastiği bulundurması gerektiğini hatırlatan Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri kış bakımı süreci ile ilgili de bilgilendirmede bulundular.

oto rapor 1

Sürücüler için hayati öneriler

İşte Otorapor Oto Ekspertiz’in sürücüler için hazırladığı araçta kış bakım rehberi:

Akü bakımı: Araçların kış şartlarına uyumu için akü kontrolü önemli. Su seviyesinin ve kutup başlarının mutlak surette kontrolü şart. Keza hava sıcaklıklarının değişimi ile birlikte bakımın yapılması gerekiyor.

Antifiriz kontrolü: Radyatör suyunun donması durumunda motor zarar görebilir. Bunun için antifriz kullanmak gerek. Motorun soğumasına yardımcı olan ve soğutma sıvısı olarak da bilinen antifriz bir nevi motorun ömrünü uzatıyor.

oto rapor 2

Silecek kontrolü: Kış şartlarında güvenli bir sürüş ve güvenli bir görüş için sileceklerin kontrolünün, iyi çalışıp çalışmadığının sağlanması gerekiyor. Özellikle yıpranmış silecekler verimli sürüşün önünde engeldir.

Fren ve debriyaj bakımı:  Kış şartlarından etkilenen yollarda güvenlik ön planda. Kış ayları girmeden fren ve debriyaj sistemini kontrol ettirmek önceliğiniz olmalı.

Klima bakımı ve aydınlatma: Klimanın filtre bakımı bu dönemde önemli. Aydınlatma sisteminin kusursuz işlemesi de can güvenliği açısından da kaçınılmaz unsurlardan.

Araç bakımı ve ekipman: Aracınızın yıllık bakımını yaptırsanız da teçhizat anlamında aracınızda bulundurmanız gereken ekipmanlar mutlaka bagajınızda yer almalı.

oto rapor 3

Kış lastiği ihmal edilmemeli

Otorapor Oto Ekspertiz yetkilileri kış bakımının yanı sıra kış lastiği kullanımı ile ilgili olarak ise şu uyarıları yapıyorlar: “Ülkemizde 1 Aralık tarihi itibarıyla ticari araçlar için zorunlu kış lastiği kullanımı başlıyor ve nisan ayına kadar devam ediyor.  Ancak bu aylarda zorlu kış şartlarında yola çıkacak olanların binek araç dahi olsa kış lastiği kullanmaları can güvenliği açısından önemli. Bunun yanısıra araçta çekme ve lastik zincirinin bulundurulması da ekstra bir güvenlik tedbiri olarak öne çıkıyor.”

Türkiye genelinde 300 den fazla bayi bulunan Otorapor Oto Ekspertiz katkıları ile hazırlanmıştır

https://otorapor.com