Deva Partisi Eskişehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Özkarayanık,  belediye imkanlarıyla düzenlenen iftar programlarından rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Belediye imkanlarıyla ve halkın parasıyla lüks salonlarda iftar düzenliyorlar. kendi tanıtımlarını ve şovlarını yapıyorlar. Bu yanlıştır. Bunlara karşıyım. buralarda  Ben, başkan seçildiğimde bu tür uygulamaları tamamen kaldıracağım. Kendi imkanlarımla, iş adamları ve hayırseverlerin bağışlarıyla yapacağım. Belediyenin imkanları ve halkın parası, halkın faydasına olan işlerde kullanılmalıdır. Yani halka hizmet için kullanılmalıdır.” dedi.

“Gerçek hizmet, halk için yapılan etkinliklerle olur.”

Özkarayanık, yaptığı açıklamada, belediyenin kaynaklarının adaletli ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, “Gerçek hizmet, iftar çadırları kurarak ve halka doğrudan dokunarak gerçekleşir. İftar çadırları iş adamlarının, hayırsever vatandaşların desteği ve kendi imkanlarımla kurulacak. Ben de iftarımı hemşehrilerime birlikte yapacağım. Başkan olduğumda amacım, halka hizmet etmektir. Gerçek hizmet, halk için yapılan etkinliklerle olur. ” şeklinde konuştu.

“Belediyecilik şehrin her kesimine eşit hizmet götürmektir.”

Tepebaşı’nın her kesimine eşit hizmet götüreceğini söyleyen Özkarayanık, “Belediye kaynakları israf için değil, halkın refahı için kullanılacaktır. Şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğim ve halkın her zaman yanında olacağım. Tepebaşı, bizim dönemimizde alışılmadık bir hizmet anlayışına şahit olacak.” İfadelerini kullandı.