Haber: Buğrahan Doğangil

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan 26 Kasım Pazar günü düzenlenen AK Parti temayül yokalamasında Eskişehir Haber26 mikrofonlarına konuştu. İl Başkanı Reyhan;

Süleyman Reyhan 3

"Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Biz de AK Parti olarak, AK Parti'ye gönül verenlerin Eskişehir Büyükşehir ve ilçeler için gönlünden geçen adayı belirteceği temayül yoklaması etkinliğini düzenliyoruz. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken yaklaşık 1300 kişi ilçelerden ve Eskişehir merkezinden temayüle katılmak için geldi. Bu yağışlı havada bile temayüle partililerimizin temayüle teveccühü çok yüksek. Herkes kendi ilinde, ilçesinde mevcut belediye başkanları veya aday adayları ile ilgili görüşlerini belirtecek.

Elektronik bir sistemle yapılan oylama saat 16.00'da sona erecek ve elektronik ortamda direkt olarak sonuçlar Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın önüne gidecek. Partililer en fazla 3 isim yazabiliyorlar. Aynı zamanda oy kullananlar sadece resmi aday adayı başvurusu yapanlara değil gönlünden geçen ve AK Parti'den aday görmek istedikleri isimlere de oy verebiliyor.

Bugün 81 ilde bu temayül yoklaması gerçekleştiriliyor. Bu temayül yoklamasının biz Eskişehir'imiz başta olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.