Spor

Eskişehir Süper Amatör'de 3. haftanın panoraması

Eskişehir Süper Amatör Lig'de 3. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Bu haftada da lig oldukça çekişmeli ve heyecan dozu yüksek karşılaşmalara sahne oldu.

Abone Ol

Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Süper Amatör Lig'de 3. hafta geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlar ile tamamlandı. 25-26 Kasım hafta sonunda, A ve B gruplarında oynanan toplam 7 mücadele büyük heyecana sahne oldu. Bazı ekipler rahat galibiyetler alırken bazı mücadelelerde ise büyük çekişme vardı.

A Grubu

Eskişehir SAL A Grubu'nda hafta sonu 4 maç oynandı. 8 takımlı grupta 3. haftanın ilk mücadelesi 25 Kasım Cumartesi, saat 13.00'te Tunaspor ile Işıkspor arasında oynandı. İlk 2 haftayı puansız geçen iki ekibin maçında kazanan Tunaspor oldu. Rakibini 4-0 ile geçen Tunaspor ilk puanları ile tanıştı.

Zirve mücadelesinde ESOGÜ - Seyitgazi maçı nefes kesti

A Grubu'na 2'şer galibiyetle başlayan ve iddialı bir görünüm sergileyen ESOGÜ Futbol ve Seyitgazispor'un mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. 25 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te oynanan maçta gülen taraf 4-3 ile Seyitgazi oldu. İlçe ekibi bu sonuçla 3. haftayı lider geçti ve zirveye yerleşti.

Sivrihisar ile Sağlıkspor yenişemedi

A Grubu'na 2'de 2 yaparak başlayan takımlardan biri de Sivrihisar Belediyespor'du. 26 Kasım Pazar, saat 14.00'te oynanan mücadelede Sivrihisar evinde Eskişehir Sağlıkspor ile 1-1 berabere kaldı. Böylece Sivrihisar Belediyespor 3 maç 9 puan yapma fırsatını geri tepti ve zirvenin bir adım gerisinde kaldı. Sağlıkspor ise ilk yenilgisini aldı ve 4 puanla haftayı kapadı.

Beylikova kendine geldi

Beylikovaspor 26 Kasım saat 13.00'te oynanan mücadelede Bozanspor'u 5-1 ile geçti. İlk haftada Sivrihisar'a mağlup olan ve soğuk bir duş alan şampiyonluk adayı Beylikova, 2. haftada aldığı 12-0'lık Işıkspor galibiyeti ile kendine gelmişti. 3. haftada gelen 5-1'lik galibiyet ise Beylikova'yı yeniden zirve mücadelesine taşıdı.

B Grubu

Eskişehir SAL B Grubu'nda toplam 7 ekip yer alıyor. Her hafta bir takımın BAY olduğu grupta bu haftayı pas geçen takım Eskişehir Birlikspor oldu.

Çiftelerspor 3'er 3'er ilerliyor

B Grubu'nun iddialı takımlarından ve şampiyonluk hedefleyen ekiplerinden olan Çiftelerspor 3. haftayı da 3-0 ile geçti. İlk haftayı bay geçen Çifteler, 2. haftada Birlikspor'u 3-0 mağlup edip 3 puanı cebine koymuştu. Çiftelerspor 3. haftada 25 Kasım Cumartesi, saat 13.00'te oynanan maçta Kırka Boraks engelini de 3 gol ile geçmeyi başardı. Böylece Çiftelerspor 2 maçta 6 gol attı ve 6 puana ulaştı.

Şekerspor Alpagut Sümer'e diş geçiremedi

26 Kasım Pazar, saat 14.00'te oynanan B grubu maçında iki puansız ekip karşı karşıya geldi. İlk haftada 2 Eylül'e mağlup olan ve ikinci haftayı  BAY geçen ev sahibi Şekerspor 3. haftada da puanla tanışamadı. 2 haftada '0' çeken ve herkesi şaşkına döndüren Alpagut Sümerspor ise bu sezonki ilk galibiyetini 2-1 ile aldı. Son derece çekişmeli giden maçta Sümer galibiyeti kıl payı kurtardı. Maç öncesi T.D Erhan Uslu ile yolları ayıran Sümerspor bu ayrılık sonrası galip gelmeyi başardı.

Lider 2 Eylül yola devam dedi

İlk iki haftada 5 gol atan ve gol yemeden 6 puanı cebine koyan 2 Eylül SK, grupta liderlik koltuğuna oturmuştu. 2 Eylül SK, 26 Kasım Pazar saat 15.00'te başlayan mücadelede mütevazı rakibi Gençlergücü'nü 5-0 ile mağlup etti. Gençlergücü ilk devrede güçlü 2 Eylül'e direnç koymaya çalışsa da 2. yarıda 2 Eylül maça ağırlığını koydu ve 5-0 ile güldü. Böylece 9 puan yapan 2 Eylül, 3. hafta sonunda da liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.