Haber: Buğrahan Doğangil

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, göreve geldikleri ilk günden bu yana ilçe halkının kendilerinden ilk isteklerinden birinin yolların yapılması ve onarılması olduğunu söyledi. Geçmiş dönmelerde kötü durumda olan yolları onarmak ve yeniden yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini de ifade eden Kadir Bıyık ilçedeki asfaltlama ve parke taşı döşeme projeleri, çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

kadir başkan 1

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık;

"Geçmiş dönemde atıl duruma düşen asfalt plentini yeniden canlandırdık. Kendi özkaynaklarımız ile içlerinde asfaltlama çalışmalarında kullanılan silindir ve finisher olan 12 adet aracı belediye bünyesine kattık. Bunları alırken bir hibe ya da destekten yararlanmadık. Asfalt plentimizi yeniledikten sonra çalışmalara başladık ve Çifteler kendi bünyesinde asfalt üretebilen Eskişehir'deki tek ilçe konumunda. Biz kendi ilçemiz için asfalt da üretiyoruz asfaltı satıyoruz da. Satıştan gelen kaynaklar da yine tesis ve ilçenin yollarının yapımı için kaynak olarak kullanılıyor.

DJI_0947

Geçtiğimiz hafta Çifteler Devlet Hastanesi mevkiinde 600 metre kadar daha yol asfaltlaması yaptık. Bütçe buldukça kendi imkanlarımız ile bu çalışmaları devam ettiriyoruz." dedi.

1700745109180

Başkan Bıyık; "Bu sene içerisinde 48 sokağımızın yollarını yeniledik"

Belediye Başkanı Kadir Bıyık ana arterlerde sürdürülen yol çalışmalarının yanında 2023 yılı içerisinde, ilçedeki 48 ara sokağın da yenileme ve onarma çalışmalarına dahil edildiğini dile getirdi.

IMG_5219

Kadir Bıyık;

"Bu sene içinde 48 sokağımıza kilit parke taşı döşeme, sathi kaplama ve sıcak asfalt dökümü ile bakım ve yenileme yaptık. Belediyemizin ilgi alanında yenilenmesi ve onarılması gereken 56 kilometre yol vardı biz bunların 21-22 kilometre kısmını tabiri caizse kurtardık. Maalesef artan maliyetler, İller Bankası'ndan gelen kaynakların kısıtlı olması ve kesintiler ile birlikte bu yol yapımlarını gerçekleştirdik. Daha falzasını yapmak ve Çifteler'in yollarını ilçemize ve vatandaşlarımıza yakışır hale getirmek için çalışmaya da devam ediyoruz.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bize 'Buranın alt yapısı tamam' dediği hemen her yerin yollarını yapma gayretindeyiz. Şu anda Erbab mahallemizde iki sokağın yol yapım çalışmaları bu doğrultuda devam ediyor. Bütçemiz el verdiğnce bu çalışmaları hızla tamamlamak için gayret gösteriyoruz." diyerek Çifteler ilçesindeki yol yapım faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

IMG_4062