Haber: Buğrahan Doğangil

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'un 8. haftası bir Eskişehir derbisine sahne oldu. Grupta Eskişehirspor dışında yer alan iki Eskişehir temsilcisi Demirspor ve Yunusemrespor 8. haftada karşı karşıya geldi.

Sahadan 3 puan ile ayrılan tarafın kümede kalma yolunda büyük avantaj sağlayacağı mücadele karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı. İki takım da bu sonuç ile puanını 4'e yükseltti.

WhatsApp Image 2023-12-02 at 16.36.24

ESOGÜ Stadyumu'nda 2 Aralık Cumartesi 14.00'te başlayan mücadele genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarının sonlarına doğru Yunusemrespor biraz ağırlığını artıran taraf oldu. Yunusemre'nin devre sonuna doğru yüklenmeleri 39. dakikada Eray Hamamcı'nın golünü getirdi. İkinci yarının ilk 20-25 dakikası da oyun ortada devam ederken Demirspor son 10-15 dakikada duran toplar ile etkili olmaya çalıştı. Son dakikalarda ise uzun toplar ile yüklenmeye çalışan Demirspor 87'de Batuhan Carık'ın kafa golüyle eşitliği yakaladı. Demirspor'un golünden birkaç dakika sonra Yunusemrespor bir net pozisyon elde etse de savunmanın kritik müdahalesi golü önledi. Böylece kritik ve çekişmeli maç 1-1 sonuçlandı.

WhatsApp Image 2023-12-02 at 16.36.43

Maçın Orta Hakemi Abdülkerim Yeşer maçta verdiği kararlar ile özellikle Demirspor cephesinden büyük tepki topladı. Hakem vasatı aşamayan bir performans ortaya koydu.