Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Demirspor Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta Eskişehirspor ve Eskişehir Yunusemrespor ile birlikte yer alıyor. Ancak Eskişehir'in köklü kulübü için sezon başından beri işler pek yolunda gitmiyor. Maddi imkansızlıklarla boğuşan ve genç bir kadroya sahip olan Eskişehir Demirspor grupta istediği puanları toplayamadı. Lokomtotif'in hükmen 3-0 kazanılan Kozlu Belediyespor maçı dışında grupta galibiyeti ve bu maçtan gelen 3 puan dışında puanı bulunmuyor.

7 hafta sonunda Demirspor grupta 3 puan ile hemen düşme hattının üzerinde 11. sırada yer alıyor. Yunusemrespor ile bir yandan da düşmeme mücadelesi veren Demirspor rakibini 2 Aralık Cumartesi, saat 14.00'te oynanacak Eskişehir derbisinde mağlup etmek ve rahat bir nefes almak istiyor.

Kritik karşılama öncesinde hazırlıklarına devam eden Demirspor'da Teknik Direktör Yasin Söğüt Yunusemrespor maçı ve takımın genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

WhatsApp Image 2023-10-19 at 19.53.39

Teknik Direktör Yasin Söğüt; "Bizim için spn derece kritik bir maç ve kazanmak istiyoruz!"

Eskişehir Demirspor Teknik Direktörü Yasin Söğüt;

" Yunusemrespor da Eskişehir takımı ve iki kulüp arasında, saha dışında ciddi bir dostluk söz konusu. Başkanlar nezdinde olsun saha dışında olsun Yunusemrespor ile Demirspor iki kardeş ekip. Fakat saha içinde iki takımın da kazanması gereken bir maç olacak ve kazanan mutlaka biz olmak istiyoruz. Hatta yalnızca kazanmak istemiyoruz. Kazanmak ve 3 puanı cebimize koymak zorundayız.

Bu maç belki de Demirspor için sezonunn en kritik maçı. İkinci yarıya daha umutlu bakmak ve kümede kalmak adına Yunusmere'yi mağlup etmek bize büyük inanç verecek. Grupta hükmen galibiyet dışında puan ile tanışamadık ve galibiyet hanemizi genişletemezsek sezonun geri kalanında başımız daha çok ağrıyacak. Bu sebeple 3 puan önemli ve oyuncularıma güveniyorum. Aksi bir ihtimali düşünmek istemiyoruz." dedi.

Yasin Söğüt sözlerine;

"Bu maç bizim için olduğu kadar Yunusemrespor için de çok kritik. Onlar da hemen hemen bizimle aynı durumda ve maalesef bu yüzden kümede kalma yarışında doğal rakibimiz Yunusemre. Biz Eskişehirspor'un ligden çıkmasını tüm kalbimizle istiyoruz bunu da defalarca dile getirdik. Aynı zamanda Eskişehirspor lig çıktığı takdirde Yunusemre ya da bizim ligde kalmamız için fırsat doğacak. Statü bunu işaret ediyor. Biz de Eskişehirspor'un lig çıkacağına inancımız tam olduğu için bu kritik maçı kazanarak düşmeme adına avantajı elimize almak istiyoruz. Yunusemre karşısında alacağımız galibiyet bizi hem psikolojik hem de puan olarak biraz rahatlatacak. Sahada istediğini alan taraf olmak tek gayemiz." diyerek devam etti.

Eskişehir Demirspor bugün Yunusemre maçı hazırlıkları kapsamında 5. antrenmanını yapacak ve yarın yapılacak ter idmanı sonrasında maç saatini beklemeye geçecek.