HABER: Mehmet Öztürk

Eskişehir’in kültür ve sanat hayatını zenginleştiren, birbirinden değerli etkinlikleri sanatseverlerle buluşturan Eskişehir kent müzeleri kompleksi, çok özel bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu, iç mimar,  ve çevre tasarımını ORİGAMİ ile bütünleştiren sanatçı Gökçen Atamgüç, eserlerinden oluşan 'ORİGAMİ Sergisi' Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda düzenlenen görkemli bir açılışla sanatseverlerle buluştu.

Açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, akademisyenler, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta konuşan Başkan Büyükerşen, birbirinden güzel eserleri ortaya çıkaran Atamgüç’ü verdiği emek ve muhteşem sergi için kutladı.

Sanatçı Gökçen Atamgüç, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Bu sergide sunulan eserlerim, ‘Kâğıt Kıvrımlarının Ötesinde’ adını verdiğim bir araştırmanın ürünüdür. Her bir kâğıt parçası, katlandığında bir bütün oluşturarak kendi içinde bir form ve sanat eseri haline gelir. Eserlerimde renkli ORİGAMİ figürleri göreceksiniz. Bu figürler arasındaki boşlukları zihinsel olarak doldurduğunuzda, bütün bir eser ortaya çıkacaktır. Bu, ‘Tipoglisemi’ olarak adlandırılan bir olguya benzer, yani eksik veya belirsiz bilgileri zihnimizin otomatik olarak tamamlama yeteneğimize işaret eder. Sergimde özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gözleri portresine özel bir yer verdim. Atatürk, Türk ve dünya tarihi için büyük öneme sahip bir liderdir. O'nun hayatını ve kişiliğini anlamak, yaptığı büyük işleri takdir etmek için farklı bir bakış açısıyla bu çalışmayı oluşturdum. Onun iç dünyasını renkli bir şekilde ifade etmek istedim. Kâğıdın kaplanabilirliği ve değiştirilebilirliği konusundaki sınırsız potansiyeli daha fazla keşfetmeye devam ediyorum. Umarım, eserlerimi izlerken zihninizdeki kavramların şiirsel bir şekilde canlandırılmasına katkıda bulunabilirim. Bu sergiyle kâğıtların ellerinizde yeniden hayat bulmasını umuyorum. Başta Başkanımız Yılmaz Büyükerşen olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim.”

IMG_8085

Sanatseverler ORİGAMİ Sergisini 5 Kasım tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda gezebilecekler.

Sanatçi Gökçen Atamgüç'ü tanıyalım

Profesyonel yaşamıma Eczacıbaşı İntema A.Ş. de başladım. 2004 yılında Marriot Otel projesinin tasarım ekinde yer aldım. 2006 yılında Mimar Akın Nalça ile çalışmaya başladım. Ofis mekânları, fuar stantları, mağaza ve showroom tasarımlarında yer aldım. Sektörde çalıştığım dev isimlerden öğrendiklerimi hayal gücümle birleştirerek yaratıcı ve özgün çalışmalar ortaya çıkarmaya başladım. 2019 yılından itibaren ORİGAMİ sanatına farklı bir bakış açısı kazandırarak ORİGAMİ portreler yapmaya başladım.