Haber: Buğrahan Doğangil

Beylikova'da 3 dönemdir AK Parti'den Belediye Başkanı olan ve bu görevi uzun yıllardır sürdüren Özkan Alp, 2024 yerel seçimlerinde hedef büyütmüş durumda. Bugünden yaklaşık 1 - 1,5 ay önce güçlü kulis söylemleri Özkan Alp'in AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olmak istediğini ve hatta olacağını konuşmaya başlamıştı. Ancak Özkan Alp sürekli olarak Odunpazarı için gündeme gelse de aday adaylığı sürecinde, AK Parti kuralları gereği herhangi bir aday adaylığı başvurusunda bulunmadı. Bu nedenle her ne kadar Özkan Alp Odunpazarı'nı çok istese ve adaylığı kuvvetle muhtemel olsa da Başkan Alp resmi olarak AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı değil.

Buna rağmen Özkan Alp'in uzun süredir Odunpazarı'na yönelik reklam ve PR çalışmaları devam ediyor. Son olarak 31 Aralık günü, yeni yıl münasebeti ile 0312 alan kodlu bir numaradan vatandaşlara Özkan Alp adına arama gerçekleştirildi. Bu aramada Başkan Alp'in ses kaydı ile Eskişehirli hemşerilerinin yeni yılını kutlayan bir mesaj dinletiliyor ve arama daha sonra otomatik kapanıyor. Bu aramada dikkat çeken detay ise 0312 yani Ankara hattı olması değil Özkan Alp'in vatandaşların yeni yılını hem Beylikova Belediye Başkanı olarak hem de Odunpazarı AK Parti Belediye Başkan aday adayı olarak kutlaması oldu.

Odunpazarı için resmi bir başvurusu olmayan Alp'in bu çıkışı aramayı alan Eskişehirlileri şaşkına çevirdi. Aynı zamanda 0312 alan koduyla başlayan ve kiralık bir numaradan gelen arama da vatandaşları tedirgin etti. Özkan Alp'in yılbaşı tebrik araması dışında da bu kimliği belirsiz numaraları tanıtım için kullanmaya devam edip etmeyeceği de kamuyounda merak konusu olmuş durumda.