Konuşmalara ilk olarak başlayan Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir, öncelikle mülteci sorununa dikkat çekti. "Biz kiralık demokratlar değiliz" diyen Demir, kendisi de bir genç olarak yaşayan en şanssız nesle denk geldiklerini ifade etti. "Gençlerin işsizliğine, zaptedilmişliğine ve hapsedilmişliğine isyan ediyorum" sözlerine ek olarak Demir, "bu kirli ve bozuk düzene itaat değil; itiraz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Diler, Eskişehir'in sosyal demokrat belediyecilik anlayışı sayesinde genç ve tüm Türkiye'ye örnek bir kent olduğunu belirtti. Kadın, çocuk, gençlik ve hayvan hakları gibi pek çok soruna değinen Diler, düşüncelerini "ülkemize hakkın, hukukun, adaletin ve liyakatin gelmesi için hep birlikte umudu büyütüp baharı karşılayacağız; Atatürk Türkiyesi gençleri bu ülkenin umududur" şeklinde açıkladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da sözlerine benzer şekilde, 21 yıllık iktidar partisinin ilk kez bir seçimi kazanamadığını belirterek başladı. "28 Mayıs'ta hepimizin tek görevi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı yapmaktır" diyen Kurt; gençlere "adam ayırmaca ve adam kayırmaca olduğu müddetçe yoksul halk çocuklarına eşit mücadele şansı yok. Türkiyeyi aydınlık geleceği taşımak, siz gençlerin görevidir" şeklinde seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise ilk olarak, etkinliğe yoğun katılım gerçekleştiren gençler karşısında "bu salondan zafer çıkar, bu salondan 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkar" sözleriyle büyük alkış aldı. Umut etmek için hala pek çok sebep olduğunu ve kesinlikle kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirten Tezcan, "yarının Türkiyesini hep birlikte inşa edeceğiz" sözlerini ekledi. "14 Mayıs seçimlerinin kazananı yoktur ama kaybedeni vardır; o da Recep Tayyip Erdoğandır" diyen Tezcan; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) tarihinde ilk kez karşılaştığı seçimin ikinci tura taşınması sonucuna işaret etti. Gençlerin doğdukları günden bu yana süregelen AKP hükmüne ve başka bir siyasi iktidar görmeyeceklerine dair umutsuzluklarına değinen Tezcan, "14 Mayıs'ta gördük ki diktatörler de sandıkta kaybedebilirmiş" ifadelerini kullandı.

Sözlerine "gençlerin, gençliklerini elinden alan iktidara nasıl dur diyeceğini sandıkta gösterdiniz; şimdi yapılması gereken 28 Mayıs'ta bu görevi tamamlamak" şeklinde devam eden Tezcan; "gençlerin umudu, inancı ve kararlılığıyla sandığa gidip yarım kalan işi bitireceğiz ve artık gençlerin iktidarı kurulacak" dedi.
Özellikle Eskişehir'de olduğu gibi bütün yerel yönetimlerde de tüm imkanların adil bir biçimde kullanılacağının altını çizen Tezcan, bu noktada yine en çok gençlere iş düşeceğine değindi. Tezcan, mezun olan her 4 ve her 3 üniversiteli gençten 1'inin işsiz olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin en büyük problemi 'üniversiteli genç işsizliği' dir" dedi. Ayrıca Tezcan, "gençlerin yeteneklerini değil torpillerini yarıştırmak zorunda kaldığı bir düzen yarattılar; ama biz bu düzeni bozacağız. Gençlerin umutsuzluğuna son vermek için geliyoruz" sözlerini ekledi. Yanı sıra artan mülteci sorununun bu ülkenin geçleriyle haksız rekabet, çatışma ve belirsiz bir gelecek yaratacağına vurgu yapan Tezcan, bu sorunun da acil olarak çözülmesi gerektiğini belirtti. CHP iktidarında eğitim sisteminin bir sorun olmaktan çıkacağını söyleyen Tezcan, yapılması gerekenleri "devlet ilkokuldan üniversiteye kadar bütün bir geleceği akıl ve bilim öncülüğünde ve en üst seviyede eğitmekle yükümlüdür" şeklinde açıkladı. Hem Eskişehir'e hem de tüm Türkiye'deki gençlere bir kez daha seslenen Tezcan, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:
"Size, sizin yöneteceğiniz bir Türkiye vaadediyoruz ve bunu biz değil, siz yapacaksınız. Sizin gücünüz ve enerjiniz sandığa gitmeyenleri de oy vermeye ikna edecek. Şu an değişimin yanıbaşındayız, bir adım kaldı; gelin o adımı hep birlikte atalım ve Atatürk'ün gençliği olduğumuzu tüm dünyaya gösterelim."