Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kurt'un Mesajı şöyle;Kadının adından korkulduğu, kadının ikinci plana atıldığı bir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü daha acı ve üzüntü ile karşılıyoruz.

Dün ülkenin bağımsızlığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda zafer için mücadele eden, omzunda top mermisi taşıyan kadınlar, bugün ne yazık ki şiddetin ve ayrımcılığın ortasında kalmış durumda.

Taşeron firmaların insafına terk edilen, güvencesiz olarak ev işlerine giden ve ayrıca en ağır işlerden biri olan ev kadınlığı da yapan kadınlarımız şiddetin en ağırına maruz bırakılıyor. Kadın, çalışma yaşamında yedek ve ucuz işgücü olarak görülmekte, hatta birçok iş alanında çalıştırılmamakta, sosyal güvencesiz bırakılmakta. Okulda olması gerekirken çocuk yaşta evlenmeye hatta anne olmaya zorlanan çocuklarımız bu anlayışa karşı isyanlarını hayatları ile ödüyor. Çocuğu ve ailesi için büyük özverilerle tenceresini kaynatmaya çalışan, büyük zorluklar içerisinde eğitimine devam etmeye çalışan kadınlarımız acımasızca katlediliyor, yaşamlarının baharında hayattan koparılıyor.

Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz her geçen gün artıyor. Ülkemizde seçme seçilme hakkına 5 Aralık 1934 tarihinde kavuşan Türk kadını, ne yazık ki, bu gün ülke yönetiminde

istenen ve olması gereken noktada değil. Ülkemizde yaşanan töre cinayetleri, kadına yönelik şiddet, tecavüz ve taciz gibi olumsuzluklar hala varlığını sürdürmektedir. Bu korkunç duruma isyan ediyorum! 

Bugün Türkiye’nin parlamenter sistemi, dolayısıyla da demokrasi ve özgürlükler ortadan kaldırılmak isteniyor. 16 Nisan 2017 Pazar günü Türkiye, yeni anayasasını oylamak için referanduma gidecek.  Ben kadınların demokrasi ve özgürlüklerinin elinden alınmasına izin vermeyeceğine inanıyorum. Bu konuda en çok da kadınlara görev düşmektedir. Cumhuriyete, demokrasiye ve özgürlüklere birlikte sahip çıkıp, ‘HAYIR’lı işler yapacağız. Sorunları aşmak için el ele vereceğiz.

8 Mart, tüm bu sorunların aşılmasında bir kutlama değil, bir mücadele günüdür. 8 Mart’ın tüm dünya kadınlarına eşit haklar ve özgürlükler getirmesi dileğiyle.