Tatile gitmek için tek seçenek yaz mevsimi değil! İstediğiniz takdirde farklı mevsimlerde de tatile gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra, tatilde deniz, kum ve güneş üçlüsü dışında yapacaklarınız da bulunuyor. Hatta, daha sağlıklı olmak adına da tatile gidebilirsiniz. Bu noktada, size termal otel seçeneğini öneriyoruz. Yazımız sayesinde termal otele dair merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Afyon termal oteller hakkında bilgi alabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Termal Otel Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Termal oteller denildiği zaman akla belirli bir yaşın üzerindeki insanların kaldığı konaklama seçenekleri gelir. Hatta, bu tür tatillerin sıkıcı olduğuna dair bazı önyargılar da vardır. Ancak, termal oteller; ziyaretçilerine çok fazla şey vaat eder. İnsanları hem fiziksel hem de psikolojik açıdan dinlendiren yerlerdir. Bunun yanı sıra, bazı hastalıklara şifa olacak güçleri de mevcuttur.

Termal sular; tahmin ettiğiniz gibi doğanın bir mucizesidir. Hem sıcak hem de soğuk olmaları söz konusudur. Sıcak sular; genellikle havuz veya banyo kürü olarak değerlendirilir. Soğuk sular ise maden suyu olarak şişelenerek insanların kullanımına sunulur. Termal oteller; şifalı sıcak suların kullanıldığı tesis olarak bilinir. Termal sular; mineral ve element bakımından oldukça zengindir. Söz konusu suların yeryüzüne çıktığı noktada bu sulardan faydalanabilmek adına termal oteller kurulur.

Termal oteller; sağlık turizminin bir parçası olmalarından dolayı değerlidir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi insanların hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan rahatlamalarını mümkün kılan konaklama seçenekleridir. Bunun yanı sıra, bazı hastalıklarına şifa bulmak isteyenlerin de ilk tercihi termal oteller olur.

En İyi Afyon Termal Otelleri

Afyon termal oteller sayesinde hayatınızın belki de en güzel tatilini yapmış olacaksınız. Gelin, hem fiyatı hem de kalitesiyle öne çıkan Afyon termal otel seçeneklerine yakından bakalım!

  • Budan Thermal SPA Hotel: Afyon merkeze yalnızca 20,6 km uzaklıkta olduğunu söyleyebiliriz. Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip oluşu ciddi bir avantajdır. Yarı olimpik boyutlardaki karma yüzme havuzu ile dikkat çeker. Tuz mağarası, havuzlu macera mağarası, buhar banyosu odaları, termal kür ve jakuzili havuzları ile kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak eder. Şifa bulmak isteyenler için en doğru adrestir.
  • Safran Thermal Resort Sandıklı: Yarım pansiyon plus özelliği ile hizmet verir. Hem Afyon termal otel hem de SPA merkezi olarak hizmet veren bir kurumdur. Jakuzi, çamur banyosu, hamam, tuz odası, şok havuzu gibi imkanları vardır.
  • Oruçoğlu Termal Otel Resort: En iyi Afyon termal otel seçenekleri arasında yer alır. Afyon merkeze 17,6 km uzaklıktadır. Bünyesinde uzman doktorlar ve güzellik terapistleri vardır.
  • Korel Termal Otel Resort Clinic SPA: Özel aile banyosu imkanı vardır. İki açık, iki de kapalı yüzme havuzu vardır.