Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'in Mamudiye ilçesi şehirdeki birçok kırsal ilçe gibi 2024 yerel seçimlerinde büyük rekabete sahne olması beklenen yerlerden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Mevcut Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ın da yeniden CHP'den aday adayı olduğu ilçede CHP - AK Parti rekabetinin yaşanması bekleniyor.

Bunun yanında, aday adaylığı süreci tamamlanan AK Parti'de parti içi rekabet de devam ediyor. Mahmudiye'ye AK Parti'den aday adaylığı konusunda hatırı sayılır bir teveccüh var. Resmi olarak aday adayı başvurusu yapan isimler arasında Mehmet Said Göksü ve Murat Uçarer ikilisi Mahmudiye'den AK Parti Belediye Başkan adayı olmak için avantajlı görünüyorlar. Diğer yandan daha önceki dönemde AK Parti'den aday adayı olan ve Demokrat Parti'den Mahmudiye Belediye Başkan adayı da olan Fazıl Yıldırım ismi de kulislerde dolaşmaya devam ediyor. Daha önce aday olabileceği gündeme gelen Yıldırım ismi yine kulislerde dolaşmayı sürdürüyor.

AK Parti'de SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet Said Göksu adaylığı en çok dile getirilen isim olarak ön plana çıkıyor. Partililerden Göksu'ya yoğun destek olduğu biliniyor. Göksu'ya Mahmudiye'de destek hatırı sayılır derecede yüksek. Murat Uçarer ise Mahmudiye halkının yoğun teveccühünü alan isimlerden. Adıyamanlı olan Göksu'ya karşı Mahmudiyeli olmanın ve ilçede uzun yıllardır esnaflık yapmanın avantajını kullanmak isteyen Murat Uçarer de güçlü bir aday adayı. Kulislerde ismi dolaşan ve resmi aday adaylığı başvurusu yapmayan Fazıl Yıldırım da bir sürprize imza atarak adaylık yarışına dahil olabilir. Mahmudiye'nin İsmetpaşa köyünden olan Yıldırım da tıpkı Murat Uçarer gibi kendi ilçesinde tanınan ve sevilen bir isim olarak biliniyor.

AK Parti'de Mahmudiye adayı belli olana kadar bu isimler arasında rekabet sürecek gibi görünüyor.