Haber: Buğrahan Doğangil

AK Parti'de 2024 yerel seçimleri için aday adaylığı süreci 22 Kasım (bugün) itibariyle sona ermiş olsa da Eskişehir özelinde adaylık tartışmaları yeni başlıyor gibi. AK Parti'nin büyükşehir ve merkez ilçelerde aday olacak isimleri henüz bir netlik kazanmış değil. Aynı zamanda aday adayları arasında "kesinlikle aday bu isim" denecek isim sayısı da çok değil. Zaten AK Parti 26 Kasım tarihinde aday adayı başvurusu yapanlar için temayül yoklaması yoluna gidecek. Ayrıca parti içinden gelen kulis bilgileri AK Parti'den merkez ilçeler için aday adayları dışında kalan güçlü isimlerden birilerinin de aday gösterilebileceği yönünde.

Bu doğrultuda ilk akla gelen isimlerden biri Odunpazarı eski Belediye Başkanı Burhan Sakallı oluyor. Partinin halen güçlü isimlerinden olan Sakallı'nın isminin bir süredir Odunpazarı için ön plana çıktığı kulislerde konuşuluyor.

AK Parti Odunpazarı adayı Burhan Sakallı mı?

Eski başkanlardan Burhan Sakallı'nın Odunpazarı için herhangi bir aday adayı başvurusu yok. Aksine çok açık olmasa da Sakallı'nın eski yardımcısı ve resmi olarak aday adaylığı başvurusu yapan Süleyman Ekşi'yi desteklediği biliniyor. Ancak Burhan Sakallı'nın bu destekte geri planda durması, farklı aday adayları ile yanyana görülmemesi ve süreçte sessiz kalması, bazı AK Partili kaynaklar tarafından Sakallı'nın adaylığının işareti olarak gösteriliyor. Burhan Sakallı'nın AK Parti'den yeniden Odunpazarı Belediye Başkanı olmak için bir yola girmeye sıcak bakmaya başladığı da konuşuluyor.