Haber: Buğrahan Doğangil

AK Parti'de aday adaylığı başvuru kabul süresi 17 Kasım'dan 22 Kasım'a uzatıldı. Yerel seçimde, aday adaylığı sürecinde en hareketli partilerin başında iktidar partisi AK Parti geliyor. Büyükşehirde ve merkez ilçe belediyelerinde adaylık için birçok ismin adı geçiyor ve kıyasıya bir rekabet görünüyor. Kırsal ilçelerde de durum pek farklı sayılmaz.

2019 seçimlerinde CHP adayı İshak Gündoğan'ın kazandığı Mahmudiye'de henüz AK Parti adayı belli değil. Aday adaylığı konusunda birkaç isim kamuoyuna yansımış olsa da net bir gelişme pek fazla yok. Fakat son günler yaklaşırken kulislerde sürpriz bir ismin adı anılmaya başladı. Bu isim, son olarak 2019 seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan Fazıl Yıldırım'dan başkası değil.

Fazıl Yıldırım 2019 öncesinde de 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den Belediye Meclis Adayı ve 2014'te AK Parti'den Mahmudiye Belediye Başkan aday adayı olmuştu. 2019'da da aday adayı olan Fazıl Yıldırım AK Parti'den aday gösterilmeyince Demokrat Parti'ye geçerek bu partiden Mahmudiye Belediye Başkan adayı olmuştu.

Mahmudiye'de siyasetin tanınan figürlerinden olan Fazıl Yıldırım, kamuoyundaki yoklamalara baklıldığında AK Parti'ye seçimi kazandıracak tek aday gibi görünüyor. Fazıl Yıldırım aday adaylığı ile ilgili bir niyet açıklamamış olmasına rağmen ismi sürekli gündeme geliyor ve Mahmudiye halkının büyük bölümü AK Parti adayı olarak Fazıl Yıldırım'ı görmek istiyor. Bu nedenle Fazıl Yıldırım'ın AK Parti'den Mahmudiye'de zafer getirecek tek isim olacağı dedikoduları giderek yükseliyor.