Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'de AK Parti'nin Belediye Başkan adayları henüz netlik kazanmadı. AK Parti Eskişehir kurmayları son olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek adaylık konusunda son temayülleri Erdoğan ile paylaştı. Bu görüş alışverişi sonrası AK Parti'nin Eskişehir'de belediye başkan adaylarının yavaş yavaş netlik kazanması bekleniyor.

AK Parti'de elbette büyükşehir belediye başkan adayının kim olacağı en çok merak edilen soru. Bunun yanında Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ileçelerinde AK Parti adına yarışacak adaylar da kamuoyunda çok merak ediliyor.

Odunpazarı için, bir isim uzun süredir gündemden düşmüyor. Hatta bu ismin AK Parti'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu isim Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp'ten başkası değil.  Şu anda hemen hemen tüm oklar Özkan Alp'i Odunpazar'ı için işaret ediyor. Üstüne üstlük Nebi Hatipoğlu'na yakınlığıyla ön plana çıkan Özkan Alp'in, Hatipoğlu büyükşehir adayı olursa Odunpazarı için tartışmasız isim olacağı da garanti gözüyle görülüyor.

Peki, AK Parti Odunpazarı'nda aslında vaat ettiği çalışmaları yapmadığını söylediği, Odunpazarı'nı 10 yılda geriye götürdüğünü iddia ettiği ve PR'cı (reklamcı) bir başkan olmak ile itham ettiği CHP'li başkan Kazım Kurt'un karşısına inanılmaz bir PR çalışmasıyla adaylığa doğru yürüyen Özkan Alp ile mi çıkacak? Özkan Alp bu taktikle seçimi kazanabilecek mi? Kazım Kurt Odunpazarı'nda henüz aday adayı olmasına karşın CHP'de adaylığın en güçlü ismi olarak görünüyor. Kurt'a karşı PR taktiğiyle seçim kazanmak mümkün mü?

AK Parti'lilerin reklamını iyi yaparak koltukta kaldığını iddia ettikleri Kazım Kurt'a karşı uzun süredir Odunpazarı'nda aday olmak adına önemli bir PR çalışması yürüten Özkan Alp ile mücadeleye girmesi AK Parti'ye Odunpazarı'nı kazandıracak formül mü?

Özkan Alp, Beylikova gibi az nüfuslu bir ilçede önemli sayılabilecek projelere imza atmış bir isim. Ancak Merkez ilçe yönetimi adına bir tecrübesi bulunmuyor. Özkan Alp ciddi reklam çalışmaları ile bu açığını kapatmak ve AK Parti'nin Odunpazarı'nda yer alan diğer ciddi aday adaylarının önünde bitirmek için önemli bir mücadele veriyor. Bu mücadelenin sonunda da Başkan Alp'in aday olmak istemesi çok doğal ve kuvvetle muhtemel aday olacak.

Özkan Alp'in Süleyman Ekşi, Murat Özcan gibi Odunpazarı tarafında çok güçlü ve tecrübeli belediyeci ve siyasetçilerin önünde aday gösterilecek olması da dikkat çeken bir başka taraf. PR gücü yüksek bir belediye başkan adayı Odunpazarı'nda AK Parti'ye neler katacak bunu kamuyouna zaman gösterecek.

AK Parti'nin PR'cı olarak itham ettiği Kazım Kurt'un karşısına PR'cı bir rakip koyma stratejisi seçmende nasıl bir etki yaratacağı ve AK Parti'nin 10 senedir yeniden kazanmak istediği Odunpazarı'nda seçmeni nasıl etkileyeceği 2024 yılı 31 Mart'ında belli olacak gibi görünüyor.