Kullanımında son bir yılda önemli bir artış gözlenen yapay zeka motorlarının kullanılması, teknoloji dünyasında yepyeni trendleri beraberinde getiriyor. Teknolojik gelişmeleri hızla benimseyen kullanıcılar, artan bir sıklıkla yapay zekayı günlük hayatlarında kullanmaya başlamış durumdalar.

Benzerlik Sorusuna Yanıt Veren Yapay Zeka

Bir sosyal medya kullanıcının öne sürdüğü ve merak uyandıran bir soru, yapay zeka motorlarının yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Kullanıcı, Türkiye'deki şehirlerin en çok hangi Avrupa şehirlerine benzediğini merak etti ve bunun yanıtını yapay zeka motoruna sordu. Sonuçlar oldukça dikkat çekti. Yapay zeka, Ankara'yı Macaristan'ın başkenti 'Budapeşte', Muğla'yı ise Yunanistan'ın 'Rethymno' şehirlerine benzetti. Aksaray'ın benzerini belirlerken ise Romanya'daki 'Sighişoara' şehrini seçti.

Yapay zeka motorlarının bu türden bir benzetmeyi hangi kriterlere göre yaptığı konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte, bu durum, paylaşımın sosyal medyada viral hale gelmesine engel olmadı. Bu benzerlik araştırması binlerce yorum ve beğeni alarak önemli bir etkileşim sağladı.