Haber: Buğrahan Doğangil

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü'nün futbol branşında yakaladığı başarıda elbette ki birçok ismin önemli payı var. Anadolu Üniversitesi'nin Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluğa ulaşmasında tabi ki başta Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Galip Özsarı ve takımı şampiyonluğa sürükleyen teknik direktör Sertaç Gezer'in payı çok büyük. Yine, futbolcular ve teknik ekibin de gelen başarılarda büyük payı olduğunu söylemekte hiçbir beis yok. Fakat bir de Anadolu Üniversitesi SK'nın başarılarında önemli payı olan gizli kahramanlar da yok değil. Spor ve futbol camiası ile yakından ilişkili olan kişiler onları tanıyor ve isimlerini biliyor olsa da Anadolu Üniversitesi'nin başrısında, geri planda işleri çözen iki kahramanı var.

tahsin süleyman (2)

Futbolcu transferleri olsun, takımın lige hazırlık süreci olsun her an Anadolu Üniversitesi takımının yanında olan ve başkan Galip Özsarı ile teknik direktör Sertaç Gezer'in işlerini kolaylaştıran iki isim var. Bu isimler elbette Anadolu Üniversitesi SK Asbaşkanı Süleyman Uğur Aydın ve Anadolu Üniversitesi SK İdari Menajeri Tahsin Topardıç. İki genç yönetici Anadolu Üniversitesi'nin başarısı için gece gündüz çalışıyor. Takım ile çok yakından ilgilenen ikili Anadolu Üniversitesi'nin başarılarında büyük paya sahip. Unvanları yüksek görünüyor olsa da bu ikili kulüp ve takımın hemen her işiyle yakından ilgileniyor. Yani, aslında Süleyman Uğur Aydın ve Tahsin Topardıç Anadolu Üniversitesi SK'nın "İsviçre çakısı" isimleri de demek mümkün.

tahsin süleyman (3)

Uğur ve Topardıç önümüzdeki sezonda da hem Galip Özsarı hem de Sertaç Gezer'in işlerini kolaylaştıracak, Anadolu Üniversitesi SK adına görünmeyen işleri yapacak iki isim olarak karşımıza çıkıyor. Genç yöneticilerin futbolun içinde olması ve başarılı olması Türk futbolu ve Eskişehir futbolu açsından da oldukça önemli.