Anadolu Üniversitesi Futbol Kulübü TFF 3. Lig'de boy göstereceği yeni sezon öncesinde, 24 Temmuz itibariyle hazırlıklara başladı. Teknik direktör Sertaç Gezer ve ekibinin gözetiminde gerçekleştirilen ilk idman ile sezona merhaba diyen Anadolu Üniversitesi'nde geçtiğimiz sezondan takımda kalan ve takıma yeni eklenen oyuncuların aralarındaki diyalog ve uyum dikkat çekti. Futbolcularda genel olarak pozitif bir havanın olduğu gözlerden kaçmadı.

Takımın Eskişehirli futbolcularından birkaçı Eskişehir basınına özel açıklamalarda bulundu. Yeni sezon ile ilgili görüşlerini sunan takım kaptanı Ali Fırat Horasan, Mahmut Boz ve genç futbolcu Yiğit Utku Gök Anadolu Üniversitesi ile TFF 3. Lig'de yeni bir maceraya atılmaktan mutlu olduklarını da dile getirdi.

İlk olarak söz alan takım kaptanı Ali Fırat Horasan; " Yeni sezon öncelikle hepimize hayırlı olsun, kazasız belasız ve sakatlıksız bir sezon bitirmeyi diliyorum. Yeni bir hedefe doğru yola çıktık ve bu hedefe doğru ilerleyeceğiz. Hocamızın da konuşmalarında ifade ettiği gibi biz her zaman hedefli bir takımız ve öyle olmaya devam edeceğiz. Bizim hedefimiz her zaman bu şehire yeni şampiyonluklar getirmek. Şu anki kadromuz gayet bu ligde iddialı olabilecek uyumlu bir kadro. Yapılanma gayet iyi ve takımdaki futbolcular burada olmaktan mutlu. İleriki günlerde birkaç arkadaş daha aramıza katılacak ve yeni kadromuz ile hedefimize kararlı şekilde yürümek istiyoruz." dedi.

aü futbolcular (1)

Daha sonra mikrofona gelen Eskişehir'de yetişen ve kısa bir dönem Eskişehirspor forması da giyen tecrübeli stoper Mahmut Boz ise; "Ben Eskişehir'den ayrılalı nereden baksanız 19-20 sene oldu ama ben bu şehirde yetiştim. Kısa bir süre olsa da Eskişehirspor formasıyla şehrime dönmüştüm fakat daha sonra ayrıldım ve farklı kulüplerde oynadım. Şimdi tekrar Anadolu Üniversitesi formasıyla Eskişehir'e, memleketime dönmekten son derece mutluyum. Anadolu Üniversitesi 3. Lig'e çıkar çıkmaz, daha ilk dakika bana haber gönderdi. Görüşme istendi ve ben teklifi seve seve hemen kabul ettim. Umarım geçen seneki başarının devamı bu yıl da gelir. Takımdaşlık duygusuyla, şu anki kadromuz ile birlikte başarıya yürümek istiyoruz. Aynı zamanda Eskişehir halkı, taraftar ve spor basını ile hep beraber güzel günler görmek istiyoruz." dedi.

aü futbolcular (2)

Son olarak mikrofonlara gelen 2003 doğumlu Eskişehirspor altyapısından yetişen Yiğit Utku Gök; "Anadolu Üniversitesi 3. Lig'e çıktı ve iyi bir kadro kuruyor. Ben de Eskişehirli bir futbolcu olarak şehrimizin takımında forma giymekten mutluluk duyuyorum. Başarılı olmak için takım olarak elimizden geleni yapacağız." dedi.

Ayrıca 3 futbolcu da Eskişehirli oldukları için kendilerine yöneltilen; "Eskişehirspor'un durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Eskişehirspor'un en kısa zamanda yeniden hak ettiği yere gelmesi en büyük temennimiz." cümlesi ekseninde cevaplar verdi.