Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'i TFF 3. Lig'de temsil eden Anadolu Üniversitesi SK sahasında oldukça kritik ve önemli bir galibiyet elde etti. TFF 3. Lig 2. Grup maçında evinde Karşıyaka'yı ağırlayan Üniversite, iki kere geriye düşmesine rağmen maçtan 3-2 galip ayrılmayı bildi.

12 Kasım Pazar, saat 14.00'te ESOGÜ Stadyumu'nda oynanan mücadeleye Karşıyakalı ve Eskişehirli futbolseverlerin ilgisi büyüktü. Anadolu Üniversitesi SK bu önemli maça; Şener Özcan, Abdullah Şahin, Rıdvan Coşkun, Enes Bağdemir, Özkan Geldi, Muhammed Emin Bakan, Metin Emre Karaal, Halil İbrahim Yazğılı, Ulaş Yılmaz, İbrahim Zeytin ve Onur Garip 11'i ile çıktı. Maçın kaderini ise 80'de oyuna giren tecrübeli futbolcu Umut Akpınar oldu.

Güçlü İzmir temsilcisi Karşıyaka 28'de golcüsü Yasin Ozan ile öne geçti. 30'da İbrahim Zeytin'e yapılan müdahale sonrasında penaltı kazanan temsilcimiz 31. dakikada Onur Garip ile skoru 1-1 yaptı. İlk yarının uzatma dakikalarında, 45+2'de Cenk Ahmet'in harika frikik golü ile takımlar içeriye Karşıyaka'nın 2-1 üstünlüğü ile gitti.

İkinci yarıda uzun süre maç 2-1 devam etti. 80. dakikada oyuna giren Umut Akpınar önderliğinde Anadolu Üniversitesi küçük çaplı bir mucizeye imza attı. Umut'ın 81 ve 90+8'de gelen golleriyle Anadolu Üniversitesi SK Karşıyaka'yı 3-2 devirdi. Böylece Anadolu Üniversitesi geçen hafta Elazığ deplasmanında 90+9'da 3-2 kaybedilen maçın da bir nevi telafisini yapmış oldu.

Anadolu Üniversitesi SK, Karşıyaka galibiyeti sonrasında, 10 hafta sonunda 14 puan ile 7. basamakta yer alıyor.