Sonsuz kapasitesi ve üstün yeteneğiyle dikkat çeken yapay zeka motorları, son dönemde sadece iş hayatında değil, eğlence sektöründe de kendine geniş bir yer buldu. Modern teknolojinin sürükleyici rüzgarına ayak uyduran insanlar, yapay zekanın hemen hemen her alanda sunduğu olanaklardan yararlanmaya devam ediyor.

Yeni İsimler Sosyal Medyada Viral oldu

Son yıllarda giderek yaygınlaşan ve kullanımı artan yapay zeka motorları, son zamanlarda sosyal medyada da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yapay zekanın sınırlarını zorlamak ve ilginç sonuçlar elde etmek isteyen bir sosyal medya kullanıcısı, Türkiye'nin şehirlerine farklı isimler verme görevini yapay zekaya emanet etti.

Bu ilginç talep neticesinde, yapay zeka motoru, İstanbul'a 'İstarmoni', Ankara'ya 'Atatürk' adını uygun gördü. Ancak en dikkat çeken isimlendirme Akdeniz'in incisi Antalya için geldi. Yapay zeka, Antalya'ya 'Turkuaz' adını verdi.

Gelişmiş yapay zeka tarafından Türkiye'nin şehirlerine verilen yeni isimler, sosyal medyada büyük bir etki yaratarak viral hale geldi. İlginç ve beklenmedik isimlendirme, kullanıcılar arasında binlerce yorum ve beğeni topladı, kısa sürede geniş kitleler tarafından ilgiyle karşılandı.

Antalya yeni ismi